Film: All About My Mother

Film: All About My Mother

Kam Wai Kui filmrecensies 9 mei 2000

Regisseur: Pedro Almodovar

Het verhaal van een boze moeder die de dood van haar zoon moeilijk kan accepteren, zou de film gemakkelijk tot een zwaar melodrama hebben gemaakt, ware het niet dat de moeder - in haar zoektocht naar de verdwenen vader van haar zoon - omringd wordt door karakters die ieder door hun eigen gekte hun leven nog moeilijker maken.

All About My Mother is de mildste film van de Spaanse cultregisseur Almodovar. Net als eerder in zijn andere films (zoals Law of Desire), spelen transseksuele actrices een prominente rol; transseksualiteit wordt gebruikt als metafoor voor chaos aan de oppervlakte waaronder rust en zelfbewustzijn stand houden tegen de menselijke chaos die Almodovar in zijn film schetst. Alleen al door deze sympathieke en positieve benadering van transseksualiteit, mag Almodovar alle overige resterende prijzen voor beste buitenlandse films ook binnenslepen. De Oscar is in elk geval wel verdiend.

Een ongeautoriseerde film over Zhenya

Ton van den Born26 jun 2015

Transgender film Laurence Anyways

Ton van den Born20 sep 2012

Een bijzonder sprookje van genderonbehagen

Janiek 10 jun 2011

De hele transwereld in een notendop

Nergens anders komt de Nederlandse transgender wereld in zo'n grote getale bij elkaar. Hier staat zij in haar volle diversiteit. Alle diensten, netwerken en idealisten die zich op transgenders richten zijn hier. Dit is het Transfusion Festival. het Continuüm schuimt voor u de meer dan twintig organisaties af die zich met een standje presenteren. Wat is er nieuw in transland?

Arianne van der Ven28 mei 2010

Verlies en winst voor twee verloren zoons

Janiek 8 mei 2010

Gwen Haworth: maak je eigen films!

Arianne van der Ven26 mei 2009

XXY

Jules Schaper21 jul 2008

'Transparent': man en moeder

In de film Transparent, te zien op het Nederlands Transgender Filmfestival in Amsterdam, afgelopen mei, laat regisseur Jules Rosskam 19 verschillende transmannen aan het woord die hun eigen kinderen hebben gebaard. Zwangerschap is voor veel mensen een soort oer-vrouwelijkheid: duidelijker vrouw kun je niet worden. Dit lijkt op gespannen voet te staan met mannelijkheid, dus hoe rijmt een ...

Jules Schaper13 jul 2007

Time: 0.1016
Mem: 2,5MB