prikbord

Plaats hier je eigen berichten.

Prikbord

Patiëntenorganisatie Transvisie heeft fantastische vacatures

Silvia

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's. Patiëntenorganisatie Transvisie is een zich voortdurend ontwikkelende vrijwilligersorganisatie met ongeveer 65 medewerkers. Onze medewerkers begeleiden zelfhulp groepsbijeenkomsten, beantwoorden vragen via de telefoon en e-mail, bezoeken mensen in het ziekenhuis, voeren individuele gesprekken, onderzoeken de kwaliteit, werken voor de redactie of besturen de organisatie. Omdat Transvisie steeds meer aan de weg timmert en we allemaal vrijwilliger zijn, hebben we steeds meer handen nodig. Handen voor structurele, maar soms ook voor incidentele werkzaamheden. Neem eens een kijkje op https://www.transvisie.nl/info/organisatie/vacatures/


- geplaatst op 15 jan 2018 -

gastdocent transgender

danielle boender

gastdocent transgender Vitalis College Breda te bekijken op youtube groetjes Danielle Boender


- geplaatst op 26 okt 2017 -

21 januari Noodles Cafe

Jiro

Van 2002 tot 2009 waren de Noodles de eerste trans/genderqueer groep in Amsterdam. We hielden maandelijks een "Noodlescafé" in Saarein en hadden een aantal jaren een maandelijkse radioshow. De Noodles waren de eersten om de 4 mei herdenking op het Homomonument te queeren en organiseerden de eerste Transgender Gedenkdag ceremonies. Onze bedelbus (waarmee we geld ophaalden voor onze activiteiten) is opgenomen in de collectie van het Amsterdam museum. - Omdat het gemist wordt. Omdat er een tentoonstelling moet komen: Als je tastbare, materiële herinneringen hebt aan de Noodles, is het geweldig wanneer je ze kunt meenemen! Kom langs (ook voor de gezelligheid): op zondag 21 januari 2018 tussen 17h en 19h in Cafe Saarein.


- geplaatst op 2 okt 2017 -

Midzomergrachtfestival

Gio van den Heuvel

Het midzomergrachtfestival richt zich op seksual & genderdiversity. Gedurende 10 dagen van 16 t/m 25 juni zijn er 65 activiteiten. De organisatie stimuleert dat er overal genderneutrale toiletten zijn tijdens het festival. Er zijn verschillende activiteiten specifiek gericht op transgenders. Zie https://www.midzomergracht.nl/programma.


- geplaatst op 5 jun 2017 -

Toilettentool

Utrecht Gender Divers

Wil je meer weten over genderneutrale toiletten ? Met tips en tricks hoeje dit aan pakt op jou werkplke of op school ? Kom dan 17 mei, naar het Stadskantoor in Utrecht, omdat Transgender Netwerk Nederland de toilettentool aan Wethouder Diepenveen Overhandigd van de gemeente Utrecht.


- geplaatst op 13 mei 2017 -

Progynova 2mg

Ricarda Terhijzen

Gestopt met behandelingen voel me uiteindelijk meer man. Twee dozen Progynova 2mg 84 tabletten per 2 dozen 100 euro. Heb geen androcur meer kan je makkelijk vervangen door Spiro te kopen op internet. theotherway112@hotmail.com

---


Let op (redactie Het Continuüm): bedenk dat er risico's zitten aan het zelf met hormonen aan de slag gaan. Lees bijvoorbeeld http://binnenland.eenvandaag.nl/tv-items/73743/transgenders_grijpen_zelf_naar_hormonen.

Of dit artikel op Het Continuüm: http://www.continuum.nl/actualiteit/nieuws/alarmerende_conclusies_over_transgenderzorg


- geplaatst op 27 feb 2017 -

Avond van het Woord, Transgenderisme

Jan Smeets

Onder het motto ‘niet omdat ik anders wil zijn, maar omdat ik mezelf wil zijn’ (ontleend aan Loesje), organiseert Studium Generale Maastricht een avond over Transgenderisme.

Op vrijdag 7 april om 20.30 uur in la Bonbonierre (Achter de Comedie 1) Maastricht. https://www.facebook.com/events/222970071505561/

Avond

Er is een uitgebreide lijst van genodigden. Publicist Maxim Februari, politicoloog Mounir Samuel en Dick Swaab, emeritus hoogleraar neurobiologie, zijn bekend uit de media. Verder komen transvrouw en kinderboekenschrijver Fran Bambust, transvrouw en discuswerpster op de paralympics in Rio Ingrid Gale van Kranen, Wendy Iven, moeder van een transdochter en dichter Delphine Lecompte.

Tijd
Vrijdag 7 april 2017, 20:00 tot 23:00 uur
Plaats
La Bonbonniere, Achter de Comedie 1 in Maastricht
Studenten € 10,00 / overigen € 20,00
Reserveren: theateraanhetvrijthof.nl of 043 3505555


Meer informatie: hier en hier en ook hier.


- geplaatst op 14 feb 2017 -

Petitie Uitbreiding in plaats van inkrimping transgenderzorg

Frederique

Help mee transzorg te verbeteren! Teken de petitie 'Uitbreiding in plaats van inkrimping transgenderzorg' van Principle 17. De petitie biedt de Tweede Kamer concrete aanbevelingen om deze schrijnende situatie op te lossen.

https://petities.nl/petitions/uitbreiding-in-plaats-van-inkrimping-transgenderzorg/

Alvast bedankt!


- geplaatst op 13 feb 2017 -

geen diversiteit

Miranda

programmas als hij is een zij, wekt een heel negatief beeld op voor transgenders als ik. mijn transitie is heel erg intiem, en ga echt niet aan iedereen uitleggen wie ik was en wat ik moet ondergaan om te zijn hoe ik mij voel. Sinds dat programma voel ik mij erg onveilig en onzeker, naakt in wie ik was voor dat programma


- geplaatst op 8 feb 2017 -

Transgendergroep Nijmegen viert in februari 10 jaar

redactie

In februari 2017 bestaat de Transgendergroep Nijmegen tien jaar. In februari 2007 was de allereerste avond van de transgendergroep, toen nog Transgender Oost genaamd.

10_jaar_kl_Transgendergroep_Nijmegen-persfoto-_copyright_Eppink_Fotoproducties_Nijmegen-85_2

 Foto: Eppink Fotoproducties Nijmegen

Februari 2017 is daarom een feestmaand. Deze begint met de opening van een tentoonstelling over 10 jaar Transgendergroep Nijmegen van historicus Rense Havinga en fotograaf Frans Eppink. Het eindigt (vanzelfsprekend) met een groot feest.

Volg voor updates en informatie de transgendergroep op Facebook of kijk op http://www.transgendernijmegen.nl/.

Hieronder staat het hele programma van de feestmaand.

Vrijdag 3 februari, 17.00 uur – 23.00: Opening Tentoonstelling & Jubileummaand

Roze Huis, St. Antoniusplaats 1, Nijmegen

We beginnen onze jubileummaand goed met de opening van onze tentoonstelling ’10 jaar Transgendergroep Nijmegen’ met prachtige foto’s van fotograaf Frans Eppink en een lezing van historicus en documentairemaker Alex Bakker over de geschiedenis van transgenders in Nederland, de kenner van deze historie in ons land. Eigenlijk zijn er deze avond drie openingen in één want we openen op deze avond onze jubileumweek, onze tentoonstelling én lanceren officieel onze nieuwe sportgroep. Mis het niet!

HET PROGRAMMA:

17.00 Inloop
18.00 Feestelijke opening, met sprekers, film en natuurlijk bubbels
18.30 Tentoonstelling te zien en borrel
20.00 Lezing Alex Bakker over de geschiedenis van transgenders in Nederland
21.00 Voortzetting borrel

Op deze heugelijke avond zal ook het gloednieuwe Bi Cafe van COC Nijmegen met ons samen komen borrelen, om maar meteen van deze heugelijke avond een plek te maken voor verbinding en vooruit kijken.

Zondag 5 februari, 19:30 – 21:30: Sportavond

Gymzaal Palembangstraat/Molukkenstraat 1, Nijmegen (kleedkamer open vanaf 19:15)

Onze nieuwe sportgroep bijt de spits af. We gaan vanaf 2017 iedere maand lekker samen sporten. Klik hier voor meer informatie. We spelen deze avond Voetbal en tafeltennis en er is een workshop acrobatiek.

Kijk voor het hele jaaroverzicht op www.transgendernijmegen.nl/sport/

 Donderdag 9 februari, 19.30 – 23.00: Avond over levensgeluk lang na de transitie

Roze Huis, St. Antoniusplaats 1, Nijmegen

Wanneer transgenders in de media verschijnen zijn dit bijna altijd mensen die midden in hun transitie zitten of er net mee klaar zijn. Maar hoe gaat het met transgenders 10, 20 of 30 jaar na hun transitie? Speelt transgender zijn dan nog een rol? Zijn er uitdagingen die blijven? Op deze avond gaan we dieper in op levensgeluk op de lange termijn.

 Zaterdag 18 februari, 13.30 – 17.30: Middag over Transgender Ouderen en Zorg

Roze Huis, St. Antoniusplaats 1, Nijmegen

De zorg voor o.a. ouderen is sinds 2014 gedecentraliseerd van nationaal niveau naar de gemeente. Daarbij is tegelijk bezuinigd en ingezet op zo lang mogelijk zelfstandig wonen en grotere inzet van het sociaal netwerk. Transgender ouderen zijn binnen de nieuwe zorg een kwetsbare groep. Ze hebben vaak een zeer beperkt sociaal netwerk en een hoog percentage voelt zich eenzaam. Om steun te vinden bij mede-transgenders moet men vaak ver kunnen reizen. Tegelijk leeft een derde van de alleenstaande transgenders onder de armoedegrens waardoor ze volledig afhankelijk zijn van de vergoede zorg wanneer het sociaal netwerk tekort schiet. Tenslotte lopen transgenders ook in contact met zorgverleners nog tegen veel onwetendheid en vooroordelen aan.

Als ‘kleine groep’ staan transgenders niet op de agenda van de meeste gemeenten. Hoe zorgen we voor meer aandacht voor de situatie van transgender ouderen? Hoe beschermen we transgenders tegen de combinatie van isolatie, taboe, armoede en onwetendheid? Hoe bestrijden we eenzaamheid? En wat werkt er nou echt bij het tot stand brengen van transvriendelijkere zorg?

Over al deze vragen gaan wij in gesprek met transgenders, activisten, zorgverleners en beleidmakers.

 Vrijdag 24 februari, 19.30 uur – 02.00: Groot Feest!

Café Marcus Antonius, St. Anthoniusplaats 15, Nijmegen

Bij een jubileum hoort natuurlijk ook een groot feest! Op dit feest hopen we alle geweldige bezoekers uit de afgelopen tien jaar opnieuw samen te brengen onder het genot van live muziek, DJ's en een paar verrassingen. Van te voren is er de gelegenheid de tentoonstelling 10 jaar Transgendergroep Nijmegen te bezoeken in het Roze Huis, geopend van 18.00 tot 21.00.

 10_jaar_kl_Transgendergroep_Nijmegen-persfoto-_copyright_Eppink_Fotoproducties_Nijmegen-85_3

Foto: Eppink Fotoproducties Nijmegen

Het overvolle programma illustreert de bedrijvigheid van de Transgendergroep, die in 2017 meer al meer dan 40 activiteiten in de planning heeft. In de afgelopen 10 jaar is de groep uitgegroeid van een kleine hechte gemeenschap die ontmoetingsgelegenheden organiseerde voor kwetsbare transgenders naar een zeer actieve zelforganisatie. De groep blijft deze ontmoetingen creëeren, maar zet ook in op een zichtbare plek in het Nijmeegse stadsleven en op inhoudelijk bijdragen aan de emancipatie van transgenders en de acceptatie van alle vormen van genderdiversiteit.


- geplaatst op 31 jan 2017 -

Time: 0.1260
Mem: 2,59MB