prikbord

Plaats hier je eigen berichten.

Prikbord

Transgendergroep Nijmegen viert in februari 10 jaar

redactie

In februari 2017 bestaat de Transgendergroep Nijmegen tien jaar. In februari 2007 was de allereerste avond van de transgendergroep, toen nog Transgender Oost genaamd.

10_jaar_kl_Transgendergroep_Nijmegen-persfoto-_copyright_Eppink_Fotoproducties_Nijmegen-85_2

 Foto: Eppink Fotoproducties Nijmegen

Februari 2017 is daarom een feestmaand. Deze begint met de opening van een tentoonstelling over 10 jaar Transgendergroep Nijmegen van historicus Rense Havinga en fotograaf Frans Eppink. Het eindigt (vanzelfsprekend) met een groot feest.

Volg voor updates en informatie de transgendergroep op Facebook of kijk op http://www.transgendernijmegen.nl/.

Hieronder staat het hele programma van de feestmaand.

Vrijdag 3 februari, 17.00 uur – 23.00: Opening Tentoonstelling & Jubileummaand

Roze Huis, St. Antoniusplaats 1, Nijmegen

We beginnen onze jubileummaand goed met de opening van onze tentoonstelling ’10 jaar Transgendergroep Nijmegen’ met prachtige foto’s van fotograaf Frans Eppink en een lezing van historicus en documentairemaker Alex Bakker over de geschiedenis van transgenders in Nederland, de kenner van deze historie in ons land. Eigenlijk zijn er deze avond drie openingen in één want we openen op deze avond onze jubileumweek, onze tentoonstelling én lanceren officieel onze nieuwe sportgroep. Mis het niet!

HET PROGRAMMA:

17.00 Inloop
18.00 Feestelijke opening, met sprekers, film en natuurlijk bubbels
18.30 Tentoonstelling te zien en borrel
20.00 Lezing Alex Bakker over de geschiedenis van transgenders in Nederland
21.00 Voortzetting borrel

Op deze heugelijke avond zal ook het gloednieuwe Bi Cafe van COC Nijmegen met ons samen komen borrelen, om maar meteen van deze heugelijke avond een plek te maken voor verbinding en vooruit kijken.

Zondag 5 februari, 19:30 – 21:30: Sportavond

Gymzaal Palembangstraat/Molukkenstraat 1, Nijmegen (kleedkamer open vanaf 19:15)

Onze nieuwe sportgroep bijt de spits af. We gaan vanaf 2017 iedere maand lekker samen sporten. Klik hier voor meer informatie. We spelen deze avond Voetbal en tafeltennis en er is een workshop acrobatiek.

Kijk voor het hele jaaroverzicht op www.transgendernijmegen.nl/sport/

 Donderdag 9 februari, 19.30 – 23.00: Avond over levensgeluk lang na de transitie

Roze Huis, St. Antoniusplaats 1, Nijmegen

Wanneer transgenders in de media verschijnen zijn dit bijna altijd mensen die midden in hun transitie zitten of er net mee klaar zijn. Maar hoe gaat het met transgenders 10, 20 of 30 jaar na hun transitie? Speelt transgender zijn dan nog een rol? Zijn er uitdagingen die blijven? Op deze avond gaan we dieper in op levensgeluk op de lange termijn.

 Zaterdag 18 februari, 13.30 – 17.30: Middag over Transgender Ouderen en Zorg

Roze Huis, St. Antoniusplaats 1, Nijmegen

De zorg voor o.a. ouderen is sinds 2014 gedecentraliseerd van nationaal niveau naar de gemeente. Daarbij is tegelijk bezuinigd en ingezet op zo lang mogelijk zelfstandig wonen en grotere inzet van het sociaal netwerk. Transgender ouderen zijn binnen de nieuwe zorg een kwetsbare groep. Ze hebben vaak een zeer beperkt sociaal netwerk en een hoog percentage voelt zich eenzaam. Om steun te vinden bij mede-transgenders moet men vaak ver kunnen reizen. Tegelijk leeft een derde van de alleenstaande transgenders onder de armoedegrens waardoor ze volledig afhankelijk zijn van de vergoede zorg wanneer het sociaal netwerk tekort schiet. Tenslotte lopen transgenders ook in contact met zorgverleners nog tegen veel onwetendheid en vooroordelen aan.

Als ‘kleine groep’ staan transgenders niet op de agenda van de meeste gemeenten. Hoe zorgen we voor meer aandacht voor de situatie van transgender ouderen? Hoe beschermen we transgenders tegen de combinatie van isolatie, taboe, armoede en onwetendheid? Hoe bestrijden we eenzaamheid? En wat werkt er nou echt bij het tot stand brengen van transvriendelijkere zorg?

Over al deze vragen gaan wij in gesprek met transgenders, activisten, zorgverleners en beleidmakers.

 Vrijdag 24 februari, 19.30 uur – 02.00: Groot Feest!

Café Marcus Antonius, St. Anthoniusplaats 15, Nijmegen

Bij een jubileum hoort natuurlijk ook een groot feest! Op dit feest hopen we alle geweldige bezoekers uit de afgelopen tien jaar opnieuw samen te brengen onder het genot van live muziek, DJ's en een paar verrassingen. Van te voren is er de gelegenheid de tentoonstelling 10 jaar Transgendergroep Nijmegen te bezoeken in het Roze Huis, geopend van 18.00 tot 21.00.

 10_jaar_kl_Transgendergroep_Nijmegen-persfoto-_copyright_Eppink_Fotoproducties_Nijmegen-85_3

Foto: Eppink Fotoproducties Nijmegen

Het overvolle programma illustreert de bedrijvigheid van de Transgendergroep, die in 2017 meer al meer dan 40 activiteiten in de planning heeft. In de afgelopen 10 jaar is de groep uitgegroeid van een kleine hechte gemeenschap die ontmoetingsgelegenheden organiseerde voor kwetsbare transgenders naar een zeer actieve zelforganisatie. De groep blijft deze ontmoetingen creëeren, maar zet ook in op een zichtbare plek in het Nijmeegse stadsleven en op inhoudelijk bijdragen aan de emancipatie van transgenders en de acceptatie van alle vormen van genderdiversiteit.


- geplaatst op 31 jan 2017 -

Transgenders met Autisme

11 Feb. 19:00-23:00 Utrecht

Wees welkom op de voor zover ons bekend allereerste avond voor Transgenders met autisme.
Het is zaterdag 11 februari 19:00-23:00 in het Silogebouw, Herenstraat 34, te Utrecht (binnenstad). Zie ook Facebook Transgenderavond.


- geplaatst op 13 jan 2017 -

Transman Vas Dias genomineerd voor Amsterdammer van het jaar

redactie

Yvo Manuel Vas Dias, oprichter en voorzitter van Amsterdam TransPride en TransAmsterdam, is als eerste transman ooit genomineerd voor de verkiezing van Amsterdammer van het jaar 2016. “Ik vind het geweldig”, reageert hij op Transgenderinfo.nl (de site van Transgendernetwerk Nederland). “Het is goed voor de zichtbaarheid van transmannen, en goed voor de gehele transgemeenschap.”

Ooit eerder zijn Irene Hemelaar genomineerd geweest (actief voor zichtbaarheid van lesbische vrouwen en de Gay Pride) en Ateb Salib, de oprichter van het eerste Arabische homocafé. Dat zijn de enigen uit de LHBT-gemeenschap die ooit kandidaat zijn geweest. Vas Dias is één van de tien kandidaten waarop nu gestemd kan worden. Nog tot 14 januari 2017. Op 15 januari maken organisator Het Parool en burgemeester Van der Laan dan bekend wie de Amsterdammer van het jaar 2016 zal zijn.

Vas Dias werkt fulltime aan emancipatie van transgenders in Amsterdam. Onder meer door de organisatie van de Transpride, tegelijk met de Gay Pride. Verder zijn er maandelijkse caféavonden (Café Inclusion), workshops, trainingen, themabijeenkomsten en herdenkingen voor transgenders. Vas Dias is voorzitter van de werkgroep Transgender en Religie. Hij werkt verder aan een 'Transglossy' en is bezig met de organisatie van workshops lifestyle.

'Fantastisch voor de transgemeenschap' als Yvo Manuel Vas Dias Amsterdammer van het jaar 2016 zou worden. Dit is de directe link naar de pagina waar op hem gestemd kan worden.


- geplaatst op 13 dec 2016 -

Worden Wie Ik ben

redactie

Boekpresentatie ‘Worden wie ik ben’ Donderdag 15 december 2016, 17.15 – 19.00 uur Kargadoor, Oudegracht 36, 3511 AP Utrecht Graag nodigen wij u uit voor de presentatie van het boek ‘Worden wie ik ben’ door Özden Karababa. In dit fotoboek met interviews maakt de lezer kennis met tien bijzondere en tegelijk heel gewone personen. Tien transgenders die hun wens om van geslacht te veranderen op verschillende manieren hebben doorgezet. Tijdens de presentatie zal een aantal ervaringsdeskundigen het woord voeren. Ook zal er gelegenheid zijn om persoonlijk kennis te maken met diverse geïnterviewden. PROGRAMMA 17.15 uur Ontvangst 17.30 uur Presentatie boek door Özden Karababa 17.40 uur Sprekers: Thomas Wormgoor (Stafmedewerker bij Transvisie Zorg/PsyQ ), Eveline van den Boom (voorzitter patiëntenorganisatie Transvisie) en Evert van der Veen (voorzitter COC Midden Nederland) 18:15 uur Panelgesprek met Gio, Sherry, Arlin, Joy en Lucas,Micha allen geïnterviewd in het boek 18.45 uur Napraten met borrel Wilt u zo vriendelijk zijn om uw komst te bevestigen? Dat kan via e-mail naar ozdkar@gmail.com. De organisatie van deze boekpresentatie kwam mede tot stand dankzij Stichting Utrecht Gender Divers. Zij zetten zich in om de emancipatie van transgenders in Utrecht te bevorderen.


- geplaatst op 12 dec 2016 -

Aangeboden: cyproteronacetaat (Androcur) 50 mg.

Chantal

Aangeboden: cyproteronacetaat (Androcur) 50 mg. 5 x 30 tabl. Prijs 50 euro p/ doosje (30 tabl.) Email: edejong59@hotmail.com Vriendelijke groet, Chantal


- geplaatst op 1 aug 2016 -

Oproep Hij is een Zij 3

redactie

Het televisieprogramma Hij is een Zij (KRO-NCRV) volgt jongeren met genderdysforie tijdens hun transitie. Voor een eventueel nieuw seizoen zijn we op zoek naar transgender jongeren die hun verhaal willen vertellen. Door hen te volgen in het dagelijks leven hoopt het programma een beter inzicht te kunnen geven in hun leefwereld. Hoe ervaar jij het om transgender te zijn?

In het nieuwe seizoen (het derde seizoen van Hij is een Zij) wil de redactie naast de transitie ook aandacht besteden aan andere thema’s waar je tegenaan kunt lopen tijdens het traject. De redactie van het programma is ook geïnteresseerd in verhalen van mensen die niet in de binaire indeling (m/v) vallen. We willen in de aanloop met zo veel mogelijk verschillende mensen gesprekken voeren, om daarna te kijken hoe het nieuwe seizoen invulling wordt gegeven.

Andere thema’s zijn verder bijvoorbeeld de worsteling met geloof, culturele achtergrond, geslachtsverandering binnen een gezin met jonge kinderen of een kinderwens. Herken jij je in een van deze thema’s of heb je een ander verhaal dat je zou willen delen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met de redactie via redactie.transgender@skyhightv.nl of via 035-7508216.

flyer_hij_is_een_zij


- geplaatst op 11 jul 2016 -

Amsterdam TransPride 2016

TransAmsterdam

TransAmsterdam organiseert de Amsterdam TransPride van 30 juli t/m 7 augustus in Q-Factory Atlantisplein 1 Amsterdam met o.a. een foto tentoonstelling, TransPoetry, TransSpirit. Trans* Glitter and Glamour Bingo avond, Trans* International en TransMannen forumdiscussies, Trans* Awerness-Empowerment middag, verschillende optredens, feest, informatie markt, muziek en acts. De opening is 30 juli om 17:00 uur. Op 4 augustus van 21:00 tot 4:00 is er een TransPride InClusion Party. Meer informatie: transamsterdam.blogspot.nl


- geplaatst op 19 mei 2016 -

Oproep voor docuserie op Publieke Omroep

redactie

Voor een nieuwe docuserie voor de Publieke Omroep over transgenders zijn wij, Productiehuis Zodiak Nederland, op zoek naar transgender personen die wij een tijdje mogen volgen. Transmannen, transvrouwen en transgender personen die zich buiten de binaire indeling plaatsen.

In de docuserie staat acceptatie in de brede zin centraal als thema. Acceptatie op het gebied van bijvoorbeeld liefde, werk, familie, vrienden enz. We hopen met dit programma het beeld dat de gemiddelde Nederlander heeft van transgenders aan te passen.

Heb je interesse en/of wil je meer weten? Stuur ons een mailtje:
sahar.meradji@zodiaknederland.nl of bel ons: 035 6773773.


- geplaatst op 23 mrt 2016 -

Medewerking gevraagd voor onderzoek over sekseregistratie

redactie

Utrecht Universiteit werkt momenteel aan een internationaal project over sekseregistratie en de gevolgen voor mensenrechten. Het project loopt onder de naam GIRARE: Gender Identity Registration And human Rights Effects. Initiatief en uitvoering liggen bij dr. Christine Quinan en dr. Marjolein van den Brink, die een jaar geleden in een interview met Het Continuüm uitleg gaf over het onderzoek naar sekseregistratie (hier). Het project is een samenwerking tussen Gender Studies en de Utrecht Law School.

Doel van het GIRARE-project is onderzoek naar hoe sekseregistratie het leven van mensen wereldwijd beïnvloedt, en ook te onderzoeken of er in de toekomst alternatieve mogelijkheden zijn voor sekse- en genderregistratie. Met inbegrip van aanvullende opties zoals een X, derde sekse of ‘onbepaald’. Op dit moment willen de onderzoekers vooral weten wat het grote publiek vindt van registratie en toekomstige opties. Ze zijn met name geïnteresseerd in deelname daarin van mensen uit de trans*, queer- en intersekse-gemeenschap. 

Meer informatie over het GIRARE-project is hier te vinden (in Engels). Regelmatige updates over het onderzoek verschijnen op de Facebookpagina (hier). Je kunt het onderzoek steunen door deelname in de enquête (in Engels ook). Die is hier te vinden.


- geplaatst op 8 mrt 2016 -

Cooperation asked for research on gender identity registration

redactie

University Utrecht cooperates in an international project called GIRARE: Gender Identity Registration And human Rights Effects. GIRARE is initiated and carried out by dr. Christine Quinan and dr. Marjolein van den Brink, who was interviewed by Het Continuüm a year ago and talked about the research on sex registration (here, in Dutch). The project is a joint project between Gender Studies and the Utrecht Law School.

The aim of the GIRARE project is to investigate how sex registration policies may impact people’s lives worldwide, as well as to see which future possibilities might be desirable for sex and gender registration, including the introduction of additional options such as X, third gender and undetermined. At the moment researchers are interested in finding out what the larger public might think about sex and gender registration and possible future directions. They are particularly interested in research participants from within the trans*, queer and intersex community.

More information about the GIRARE project can be found here. For regular updates on the work, you can also follow GIRARE research via https://www.facebook.com/girare1. You can support research by cooperating in the survey. The survey can be found here.


- geplaatst op 8 mrt 2016 -

Time: 0.1121
Mem: 2,61MB