prikbord

Plaats hier je eigen berichten.

Prikbord

Columnisten gezocht

redactie het Continuüm

Wie een column schrijft, gaat meestal uit van een persoonlijke ervaring of observatie. Vervolgens neemt de auteur hiervan afstand, om tot een bredere bespiegeling te komen. Het stukje proza - niet meer dan 400 à 500 woorden lang - eindigt dan in een uitgesproken mening, een duizelingwekkende paradox of een humoristische pointe.

Dit genre biedt schrijvers een grote mate van vrijheid, maar let wel: het zijn sterke benen die deze weelde kunnen dragen. Alleen wie zich weet te beperken, houdt stand.

De redactie van het Continuum gaat het waagstuk aan om u als lezer uit te dagen tot schrijven van een column. Een column die raakt aan het thema ‘genderdiversiteit en transgender'. Terwijl u de pen scherpt en uw gedachten in het hierboven aangeduide keurslijf snoert, leunen wij achterover en wachten gespannen op wat er komen gaat.

Plaatsing is niet bij voorbaat gegarandeerd, maar afhankelijk van het oordeel van de redactie.

Het spits wordt afgebeten door Marijn Kuiper met Een nieuwe blik.


- geplaatst op 16 feb 2009 -

Sophie is top!

martha

Geweldige uitzending gisteren, 15 februari 2009, bij BNN (SophieOp3), met hele goeie gasten, die hun strijd en dilemma's prima konden (en durfden!) verwoorden. Kusje voor Jos van het genderteam VU.


- geplaatst op 16 feb 2009 -

15 feb op tv (BNN): transgender

redactie

Het programma 'Sophie op 3' besteedt aandacht aan transgenders, zie: http://www.bnn.nl/page/sophieop3/aflevering1


- geplaatst op 15 feb 2009 -

EU-verkiezingen en diversiteit

Kim

Lees het verslag van Vreer over het GroenLinks debat met kandidaten voor de Europese verkiezingen >

http://www.vreer.net/archives/566


- geplaatst op 24 jan 2009 -

Onderzoek discriminatie

Kim

bericht van www.radar.nl

Eén op de twintig mensen noemt zich homo, lesbisch, biseksueel, transgender of transseksueel (hlbt). Iedereen uit de regio's Rotterdam-Rijnmond, Zuid-Holland-Zuid en Midden- en West-Brabant die zich in bovenstaande herkent, is uitgenodigd om deel te nemen aan de enquête die RADAR op dit moment houdt. Behalve mensen die zichzelf benoemen als hlbt'er, is de enquête ook bedoeld voor mensen met hlbt-gevoelens.

Info> http://radar.nl/read/7/doe_mee_aan_hlbt-onderzoek

direct naar het onderzoek?
Ga dan naar deze link > http://radar.nl/read/5533

 ...............................................................

mogelijkheid voor eigen commentaar op het onderzoek verderop in de vragenlijst


- geplaatst op 2 jan 2009 -

Debat: Emancipatie en Diversiteit in Europa

Kim

Misschien een idee een vraag te stellen over hun positie mbt rechten van transgenders....

 Debat: Emancipatie en Diversiteit in Europa

GroenLinks Amsterdam, FemNet, RozeLinks, de Werkgroep Chronisch Zieken en Gehandicapten en het Kleurrijk Platform van GroenLinks organiseren gezamenlijk een lijsttrekkersdebat over Emancipatie en Diversiteit in Europa tussen de vijf kandidaat-lijsttrekkers van GroenLinks voor de Europese verkiezingen: Judith Sargentini, Bas Eickhout, Tineke Strik, Alexander de Roo en Niels van den Berge.

Het debat zal gaan over homo-rechten, abortus, migratiebeleid, gelijke behandeling en het tegengaan van discriminatie. Welke kansen en uitdagingen zien de kandidaat-lijsttrekkers, en hoe denken ze zelf de GroenLinks-prioriteit Emancipatie en Diversiteit in Europa te gaan vormgeven? Het debat zal worden geleid door Margreet de Boer, voorzitter van FemNet.

Leden en geïnteresseerden worden bij deze uitgenodigd om concrete vragen en stellingen voor het debat te formuleren, en deze van te voren in te sturen aan mdeboer@groenlinks.nl

Vanaf begin januari 2009 zal er meer bekend worden over het lijsttrekkersdebat, maar noteer nu alvast de datum in je agenda!

Datum: donderdag 22 januari 2009
Aanvang: 20.00 uur
Plaats: Polanentheater, Polanenstraat 174, Amsterdam


- geplaatst op 23 dec 2008 -

Surinamse Transgenders

Yvo Manuel Vas Dias Postma

Beste lezers,

Voor een Surinamse organisatie ben ik opzoek naar transgenders met een Surinamse achtergrond die o.a. mee willen doen aan een panel. Met als doen meer aandacht en openheid voor transgender, transseksualiteit binnen de de Surinamse gemeenschap.

Voor vragen of belangstelling kun je contact met mij opnemen.

Yvo Manuel Vas Dias Postma

casemanager & public relations manager

De werkgroep transgender, religie, levensbeschouwing en ethiek 


- geplaatst op 8 dec 2008 -

In Between Project

Florien

 

Hallo allemaal,
Allereerst zal ik me even voorstellen,mijn naam is Florien. Ik ben negentien en gek op schrijven en fotograferen. Voor dit laatste volg ik een opleiding in Ede,voor het eerste probeer ik hierna een vervolgopleiding te starten. Ik zit nu in mijn vierde jaar en dat betekend dus,dat ik moet afstuderen met een vrij project. Een vrije opdracht van vijftien foto’s die geëxposeerd moeten worden in een voor ons (nog) onbekende locatie in de buurt van Arnhem,Ede o.i.d. Voor dit eindproject heeft iedereen een thema nodig. En mijn thema is, In Between. Een thema dat aansluit bij mijn idee. Mijn concept is om zeven mensen te gaan fotograferen,in verschillende leeftijdscategorieën. Hetgeen deze mensen gemeen hebben is dat ze kampen met een identiteitsprobleem.
Ik begrijp dat dit een lastig thema is,maar dit idee komt niet zomaar uit de lucht vallen. Een familielid van me heeft jaren met dit identiteitsprobleem geworsteld. En ik heb ervaren hoe lastig,moeilijk en zelfs verwarrend het voor de persoon zelf kan zijn om hier ‘last’ van te hebben. Wat ik ook gemerkt heb is dat er rondom dit thema een verwarring heerst. Ik wil proberen de ‘zaak’ eens vanuit een ander perspectief  te bekijken,niet dat eeuwige ‘is het een jongen/man of is het een meisje/vrouw?’ aanstippen,maar juist te proberen begrip op te roepen bij mensen. Door de ‘modellen’ zo puur mogelijk te fotograferen en hen de gelegenheid te geven hun verhaal te vertellen. Zodat –indien gewenst- deze eventueel ook op papier kan worden gezet.
Voor dit project ben ik op zoek naar mensen met Genderdysforie,in verschillende leeftijdscategorieën. Mensen die me willen helpen een deel van de taboe op te heffen  en het aandurven op de gevoelige plaat vastgelegd te worden.
Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd contact met me opnemen.
Bedankt voor uw aandacht,
Florien Petersen
E florienpetersen@hotmail.com
P.s Ik heb nog vier mensen nodig,dus als je, je nu opgeeft zou je me heel erg kunnen helpen!

 

 

 

 

 

 


 

 


- geplaatst op 17 nov 2008 -

Vrijwilligers gezocht voor Transgendergedenkdag Amsterdam

Kim

Kom op 15 november naar Amsterdam en doe mee met de Transgendergedenkdag!

We hebben nog vrijwilligers nodig voor de infostand op de Nieuwmarkt, en voor overige hand- en
spandiendiensten op 14 en 15 november. Meld je aan als vrijwilliger bij Bastiaan
bastiaan@transgendernetwerk.nl of via 020 5231100, vraag naar Bastiaan Franse of Thomas Wormgoor


- geplaatst op 10 nov 2008 -

Transgendergedenkdag nu ook in Tilburg

Kim

Op 20 november vindt jaarlijks wereldwijd in veel landen de International Transgender Day of Remembrance plaats. In Nederland vindt deze transgender gedenkdag elk jaar in Amsterdam plaats ( zaterdag 15 november dit jaar, info: www.n00dles.nl en www.transgendernetwerk.nl ) In 2008 wordt hier voor het eerst ook in een andere stad bij
stilgestaan: Tilburg.

Op donderdag 20 november om 20.00 uur vindt in Tilburg een herdenkingsavond plaats, georganiseerd door EMBRACE PINK. Op het plein voor wijkcentrum De Poorten (Hasseltstraat
194) is een doorlopende wake met foto s van slachtoffers omringd door bloemen en kaarsen. Na ontvangst met koffie en thee zal een Tilburgse, die tot enkele jaren terug als man door het leven ging, enkele passages voorlezen uit het script van haar nog te verschijnen boek (Laat je haar maar vast groeien) over dit thema. Daarna zal in de filmzaal de film Soldier s Girl worden vertoond, een film gebaseerd op een waar gebeurd verhaal: de
relatie tussen een transseksueel en een soldaat met helaas een zeer dramatisch einde. Na afloop is in de ontmoetingsruimte van EMBRACE PINK plaats om onder het genot van een
hapje en een drankje na te praten.

Omkleedruimte

Voor bezoekers van de bijeenkomst die zich pas ter plekke wensen om te kleden, is een omkleedruimte ingericht.

De Transgender Gedenkdag wordt georganiseerd om personen, die wegens hun anders zijn aangevallen en/of vermoord zijn, te gedenken. Geweld tegen transgenders vindt overal ter
wereld plaats. Afkeuring en haat liggen hier vaak aan ten grondslag. De wereldwijde dodenlijst met, openlijk vermelde, transgender hate crimes telt meer dan 400 namen. EMBRACE PINK heeft begin 2008 besloten om zich naast op homo- en
biseksuelen ook op deze groep te richten. Vanwege de bijzondere kwetsbare positie van deze groep en de negatieve gevolgen van dien, maar ook omdat bij de organisatie is
gebleken dat de doelgroep veel groter is dan verwacht, als zij maar op een steunpunt kan rekenen. Humanitas Midden-Brabant/Tilburg staat in nauw contact met EMBRACE PINK en houdt op 25 november weer haar maandelijkse Genderhome, een veilige haven en ontmoetingsplek. ( info via: www.transvisie.nu / middenbrabanttilburg@humanitasmail.nl)

www.embracepink.nl
mail: trans@embracepink.nl
telnr: 013-54 55 717


- geplaatst op 10 nov 2008 -

Time: 0.1736
Mem: 2,58MB