prikbord

Plaats hier je eigen berichten.

Prikbord

Meedenken over Wmo

Kim

GroenLinks nodigt geïnteresseerden uit om op zaterdag 11 oktober aanwezig te zijn voor de themadag: Diversiteit in de WMO in Utrecht.

De Wmo is van kracht sinds 1 januari 2007 en verving de Welzijnswet, de Wet voorzieningen gehandicapten (WVG) en delen van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ).De doelgroepen van de Wmo ( wet maatschappelijke ondersteuning) zijn zeer uiteenlopend.  Hoe elke groep op een goede manier tegemoet te komen? Hierover kun je tijdens de workshops actief meedenken. Interesse? Kijk dan even op www.groenlinks.nl onder 'agenda' voor info. Let op: opgeven kan tot 8 oktober!

 


- geplaatst op 6 okt 2008 -

Lesbische transvrouwen

Kim

In de nieuwste Zij aan Zij staat een artikel over lesbische vrouwen met een transseksueel verleden. Hoe ervaren zij de lesbische scene? Je leest het in Zij aan Zij.

www.zijaanzij.nl


- geplaatst op 21 sep 2008 -

Queerweekend 26-28 sep

Mari

Kom allen naar het Queerweekend van 26-28 september in Egmond, Noord Holland. We slapen op slaapzalen, delen de maaltijd, spelen bingo met recyle-prijsjes en leven ons uit in creatieve workshops. Kom ook, kook mee, organiseer zelf een workshop of zet een wandeling uit door de duinen! Meer informatie en aanmelden via Bastiaan Franse: bfranse@hotmail.com of Mari Hermans: mari@xs4all.nl  


- geplaatst op 2 sep 2008 -

Jongerenweekend in Brabant

Kim Meeuwissen

Van 29 augustus t/m 31 augustus vindt het jongerenweekend van EMBRACE PINK plaats. ( t/m 28 jaar ) in Brabant.

Transgenders en niet-transgenders zijn hierbij welkom uit het hele land.

Op de zaterdag wordt er een uitgebreide workshop georganiseerd door Alice Verheij en Angela van Bebber over transseksueel en transgender zijn. Zij spreken hierbij vanuit hun eigen ervaringen.

Opgeven en info via jongerenweekend@embracepink.nl


- geplaatst op 17 aug 2008 -

gezocht :ts, en tg vriendinnen

Denise

Ik ben Denise, ik ben 33 jaar, en ben in het verkeerde lichaam geboren: d.w.z ik zie er mannelijk uit, maar voel me vrouw van binnen, en ik zoek vriendinnen leeftijd (25-35) voor vriendschap mee te hebben: trefwoorden spontaan, gezellig bioscoopje pakken, wandelen,autorijden, winkelen,tutten, praten,en gedichten maken. Zie jij dat zitten, neem dan contact op.

mijn e-mail is yelena.kumak@lycos.nl

 groetjes Denise

 

 


- geplaatst op 2 aug 2008 -

Doe mee met de Gewoon Anders Poëziewedstrijd

De Gewoon Anders Poëziewedstrijd wil het publiek op een poëtische manier bij de tentoonstelling Gewoon Anders betrekken. Hoe werkt het? Laat je inspireren door één van je favoriete kunstwerken van Gewoon Anders en stuur je gedicht vóór 14 augustus naar info@cobra-gewoonanders.nl. Iedereen mag meedoen met één of meerdere inzendingen. Twintig genomineerden zullen uitgenodigd worden om op 24 augustus in het Cobra Museum hun gedicht voor te dragen.


De kwaliteit van de gedichten ­ en die van de voordracht ­ zal worden beoordeeld door een deskundige jury. Voorzitters zijn George Moormann (dichter, beeldend kunstenaar en uitgever) en Maria Barnas (beeldend kunstenaar, dichter en schrijver).  De presentatie is in handen van Dolly Bellefleur (Beauty with Brains). Het winnende gedicht wordt gepubliceerd. Vergeet niet het kunstwerk in de tentoonstelling te noemen waarop je gedicht gebaseerd is.


Het volledige cultuur programma is te zien op
www.cobra-gewoonanders.nl


- geplaatst op 18 jul 2008 -

Forum Transgender en Religie

Yvo Manuel Vas Dias Postma

Forum Transgender en Religie

In samenwerking met Amsterdam Pride GBA organiseerd de werkgroep transgender, religie, levensbeschouwing en ethiek een forum transgender en religie. Een forum met deelnemers uit religieuze, homoseksuelen, transseksuelen hoek.

Tijdens het debat willen we me elkaar bespreken en onderzoeken hoe de verschillende religieuze en levensbeschouwelijke stromingen met transseksualiteit zijn om gegaan en hoe men in de toekomst vanuit een theologische, spirituele, praktische visie hiermee om kan gaan. Door er een persoonlijke noot (b.v. eigen ervaringen) aan te geven kunnen we het debat verdiepen.

Jacob Korf zal voorzitter zijn van het forum. Jacob Korf is voorzitter van het Werkverband Homo Theologen en predikant.

Er zijn drie panelleden, meer zullen volgen.

1. Dr. Jan Jans: Universiteit docent Faculteit Geestesweten-schappen Chr. Ethiek en spiritualiteit Universiteit van Tilburg

2. Irma van der Ent: transseksuelen vrouw, lid van de PKN en de werkgroep transseksualiteit LKG T&T

3. Yvo Manuel Vas Dias Postma: transman, boeddhist met een Portugees Joodse achtergrond en oprichter de werkgroep transgender, religie, levensbeschouwing en ethiek

Dinsdag: 29 juli 2008

Aanvang: 20.00 uur

Locatie: Cafe Wildschut, Roelof Hartplein 1-3, Amsterdam

Infomarkt

De werkgroep transgender, religie, levensbeschouwing en ethiek zal op vrijdag 1 augustus 19.00 - 22.00 uur en zaterdag 14.00 - 22.00 uur aanwezig zijn op de infomarkt van Amsterdam Pride GBA Bakkerstraat (naast het Rembrandtplein).

 Links

Amsterdam Pride

http://www.amsterdampride.nl/programma.html

De werkgroep transgender, levensbeschouwing en ethiek

http://transenreligie.blog2blog.nl

Transseksualiteit en Religie

http://net.clubs.nl/transseksualiteitenreligie

Transgender and Religion

http://nl.youtube.com/YvoManuel- geplaatst op 16 jul 2008 -

Gezocht Panelleden

Yvo

De werkgroep transgender, religie, levensbeschouwing en ethiek organiseerd tijdens de Amsterdam Pride een debat transgender en religie.

Voor dit debat is de werkgroep opzoek naar panelleden die zich hebben verdiept in transseksualiteit in de verschillende religieuze en levensbeschouwelijke "jodendom, islam, christendom, hindoeisme, boeddhisme" stromingen.

Tijdens het debat willen we onderzoeken hoe de verschil-lende religieuze en levensbeschouwelijke stromingen met transseksualiteit zijn om gegaan en hoe men in de toekomst vanuit een theologische, spirituele, praktische visie hiermee om kan gaan.

Het debat is dinsdag 29 juli om 20.00 uur in Amsterdam.

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Yvo Vas Dias Postma van de werkgroep.

werkgroep_transgender_en_religie@live.nl


- geplaatst op 4 jul 2008 -

SP symposium over hlbt-beleid in Brabant

Kim Meeuwissen

Op woensdag 25 juni organiseert de Brabantse SP-statenfractie een symposium over homo-, lesbisch, bi- & transgender-emancipatiebeleid (hlbt-beleid) in de provincie Noord-Brabant.

Om nog concreter invulling te geven aan de uitvoering van het convenant, organiseert de SP-fractie op woensdag 25 juni in de Verkadefabriek aan de Boschdijkstraat 45 in ’s Hertogenbosch een symposium. De kleine theaterzaal is open om 19.30 uur, het symposium start om 20.00 uur.

Anja Meulenbelt
Forummoderator is SP-senator Anja Meulenbelt. Forumleden zijn: Judith Schuyf (Movisie); Wieke Wijnen (directeur van anti-discriminatiebureau Basta!); Giovanni Nijenhuis [url=http://www.embracepink.nl](Embrace Pink)[/url]; Wouter Neerings (COC Nederland); Selçuk Akinci (GroenLinks Breda) en Meino Schraal (CDA-statenlid Noord-Holland).

Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom, de toegang is gratis.

Meer informatie is te verkrijgen bij SP-statenlid Ron van Zeeland: telefoon (06) 184 97 161 of info@ronvanzeeland.nl

www.sp.nl
www.embracepink.nl
www.coc.nl


- geplaatst op 21 jun 2008 -

Vrijgezellen gezocht voor tv-programma

redactie van De 100

Voor een nieuwe reeks van het NCRV programma ‘De 100'  zoeken wij 100 vrijgezelle mannen en vrouwen die op zoek zijn naar hun ideale partner. We zoeken hiervoor een doorsnee van de Nederlandse samenleving. Ben je single en vind je het leuk als wij (met camera!) je leven als vrijgezel volgen?! Kijk dan op de site http://www.singles.ncrv.nl/ voor meer informatie en meld je aan!


- geplaatst op 16 jun 2008 -

Agenda

Prikbord

Time: 0.1117
Mem: 2,56MB