prikbord

Plaats hier je eigen berichten.

Prikbord

Gezocht Panelleden

Yvo

De werkgroep transgender, religie, levensbeschouwing en ethiek organiseerd tijdens de Amsterdam Pride een debat transgender en religie.

Voor dit debat is de werkgroep opzoek naar panelleden die zich hebben verdiept in transseksualiteit in de verschillende religieuze en levensbeschouwelijke "jodendom, islam, christendom, hindoeisme, boeddhisme" stromingen.

Tijdens het debat willen we onderzoeken hoe de verschil-lende religieuze en levensbeschouwelijke stromingen met transseksualiteit zijn om gegaan en hoe men in de toekomst vanuit een theologische, spirituele, praktische visie hiermee om kan gaan.

Het debat is dinsdag 29 juli om 20.00 uur in Amsterdam.

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Yvo Vas Dias Postma van de werkgroep.

werkgroep_transgender_en_religie@live.nl


- geplaatst op 4 jul 2008 -

SP symposium over hlbt-beleid in Brabant

Kim Meeuwissen

Op woensdag 25 juni organiseert de Brabantse SP-statenfractie een symposium over homo-, lesbisch, bi- & transgender-emancipatiebeleid (hlbt-beleid) in de provincie Noord-Brabant.

Om nog concreter invulling te geven aan de uitvoering van het convenant, organiseert de SP-fractie op woensdag 25 juni in de Verkadefabriek aan de Boschdijkstraat 45 in ’s Hertogenbosch een symposium. De kleine theaterzaal is open om 19.30 uur, het symposium start om 20.00 uur.

Anja Meulenbelt
Forummoderator is SP-senator Anja Meulenbelt. Forumleden zijn: Judith Schuyf (Movisie); Wieke Wijnen (directeur van anti-discriminatiebureau Basta!); Giovanni Nijenhuis [url=http://www.embracepink.nl](Embrace Pink)[/url]; Wouter Neerings (COC Nederland); Selçuk Akinci (GroenLinks Breda) en Meino Schraal (CDA-statenlid Noord-Holland).

Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom, de toegang is gratis.

Meer informatie is te verkrijgen bij SP-statenlid Ron van Zeeland: telefoon (06) 184 97 161 of info@ronvanzeeland.nl

www.sp.nl
www.embracepink.nl
www.coc.nl


- geplaatst op 21 jun 2008 -

Vrijgezellen gezocht voor tv-programma

redactie van De 100

Voor een nieuwe reeks van het NCRV programma ‘De 100'  zoeken wij 100 vrijgezelle mannen en vrouwen die op zoek zijn naar hun ideale partner. We zoeken hiervoor een doorsnee van de Nederlandse samenleving. Ben je single en vind je het leuk als wij (met camera!) je leven als vrijgezel volgen?! Kijk dan op de site http://www.singles.ncrv.nl/ voor meer informatie en meld je aan!


- geplaatst op 16 jun 2008 -

Transgenderhyve

Kim M

Misschien kennen de lezers hier de Genderned hyve wel. Ter info: het adres is nu gewijzigd in http://gendernet.hyves.nl/
Een hyve voor alle soorten en maten transgender mensen en zij die mensen met een genderuitdaging een warm hart toedragen. Ruimte voor zowel serieuze discussie over transgenderemancipatie en hulp als fun en gezelligheid dus join the club !


- geplaatst op 7 jun 2008 -

Internetdocu 'Tranny's World' op TGTEEVEE

Zohra

Wij werken momenteel aan een internetdocumentaire genaamd 'Tranny's World'. Deel III staat momenteel online en over 1,5 week komt deel IV uit.

 TGTEEVEE is een videoupload site waar wij ons eigen materiaal plaatsen maar waar jij ook jouw eigen TG of TS-gerelateerde video's kan uploaden, zolang ze maar betrekking hebben op jouzelf.

Het adres is http://tgteevee.ning.com

We heten je van harte welkom om ook lid te worden!


- geplaatst op 4 jun 2008 -

Transgender en Amsterdam Pride

Yvo Manuel Vas Dias Postma

Beste vrienden(innen),Amsterdam Pride staat dit jaar in het teken van religie. Als werkgroep transgender, religie, levensbeschouwing en ethiek zijn we betrokken bij de infomarkt, LGBT kerkdienst en het Forum.Wie heeft er zin en tijd (1 dag zou al geweldig zijn) om het thema transgender - transgender en religie tijdens Amsterdam Pride onder de aandacht te brengen. De Pride is van 29 juli t/m 3 augustus. Voor informatie kun je contact met mij opnemen.Liefdevolle groet,YvoYvo Manuel Vas Dias PostmaCasemanager & Public RelationsDe werkgroep transgender, religie, levensbeschouwing en ethiekhttp://net.clubs.nl/transseksualiteitenreligie


- geplaatst op 22 mei 2008 -

Transseksualiteit en Religie op Hyves

Yvo Manuel Vas Dias Postma

Beste bezoekers,

Bij het vorige berichtje staat een fout bij de link van Transseksualiteit en Religie van Hyves.

Het moet zijn:

De werkgroep transgender, religie, levensbeschouwing en ethiek
http://transgenderenreligie.hyves.nl

http://transenreligie.hyves.nl

Transseksualiteit en Religie
http://transgender.hyves.nl

Vriendelijke groet,

 Yvo


- geplaatst op 11 mei 2008 -

Transseksualiteit en Religie op Hyves

Yvo Manuel Vas Dias Postma

Beste bezoekers,

De werkgroep transgender, religie, levensbeschouwing en ethiek heeft een aantal pagina's op Hyves gemaakt.

De werkgroep transgender, religie, levensbeschouwing en ethiek
http://transgenderenreligie.hyves.nl

http://transenreligie.hyves.nl

Transseksualiteit en Religie
http://transengender.hyves.nl

Op deze pagina's kun je transgender video bekijken, gedichten en artikelen lezen.

Ik wens jullie veel kijk en leesplezier,

Yvo


- geplaatst op 11 mei 2008 -

Roze Zaterdag 2009

Kim & Renate

In juni 2009 vindt Roze Zaterdag plaats in Den Haag. Dit klinkt nog ver weg, maar het is nu al tijd voor actie !! Wij willen namelijk op deze dag met een groep transgenders werken aan positieve aandacht voor de transgendergemeenschap, uit het oogpunt van emancipatie.  COC Haaglanden heeft ons als organisator van Roze Zaterdag 2009 hiervoor de ruimte gegeven.
Samen met diverse (andere) transgenders zouden we heel graag willen brainstormen over leuke activiteiten.Zowel op de dag zelf, als in de Roze Week ervoor.
Lijkt het je leuk om eens flink mee te brainstormen op 6 mei om 19:30 in het COC in Den Haag? ( Scheveningseveer 7) Mail dan naar : kim@embracepink.nl of renatedelahaye@wanadoo.nl

groetjes,

Renate & Kim 


- geplaatst op 25 apr 2008 -

IJskoningin

Corinne Kruger

IJskoningin

Bij deze wil ik jullie namens de ijskoningin uitnodigen een nieuw webproject te komen bekijken.

Het project heet ijskoningin.nl en is een internationale zoektocht naar de vrouwelijke identiteit. Zowel mannen als vrouwen laten door middel van een zelfportret verschillende aspecten van de vrouwelijke identiteit zien.

Het resultaat is een verzameling van ongeveer 125 foto en video zelfportretten. Deze portretten zijn intensief vergeleken en gecombineerd.

Naast de foto’s en videos zijn ook een aantal songs gezocht, gezongen door pop iconen die ook weer bepaalde aspecten van de vrouwelijke identiteit belichten.

Dit levert een bijzonder beeld op van hoe vrouwen en mannen zichzelf zien, en hoe ze onbewust toch ook weer een relatie met elkaar aangaan.

Het was heel leuk om het te maken, en ik hoop dat jullie er ook van gaan genieten.

Maar ga gewoon kijken en luisteren:

http://www.ijskoningin.nl

Meer uitleg over de ijskoningin is te vinden op http://www.ijskoningin.nl/about.html


Speciaal voor de bezoekers van Continuum.nl is er de mogelijkheid lid te worden van de ijskoningin/icequeen groep in Flickr.com. Hier kan je een aantal deelnmers van ijskoningin vinden en zelf ook zelfportretten uploaden:

http://www.flickr.com/groups/648293@N23/  (je moet dan wel eerst lid worden van Flickr, maar dat is zo gedaan natuurlijk).


Corinne Kruger
(info@ijskoningin.nl)

Concept, design en realisatie Corinne Kruger, online sinds maart 2008.


- geplaatst op 24 apr 2008 -

Time: 0.1725
Mem: 2,58MB