prikbord

Plaats hier je eigen berichten.

Prikbord

Erratum

Anna Magdalena Boswinkel

In mijn prikbordbericht van vrijdag 7 december staat een onjuistheid. Ik schreef daarin, dat Foekje Dillema een Groningse atlete zou zijn. Dit klopt niet. Zij woonde in Burum. Hoewel dit plaatsje dicht bij de provinciegrens met Groningen ligt, hoort het bij Friesland. Ik had dus moeten schrijven: Friese atlete.


- geplaatst op 18 dec 2007 -

Transgender and Art

Yvo Manuel Vas Dias Postma

Lieve trans vrienden(innen),

Transgender and Art is een website om transgender kunst zichtbaar te maken en een netwerk voor transseksuelen kunstenaar.

Voor het lezen van o.a.  trans gedichten kun je de website bezoeken.

http://net.clubs.nl/transgenderandart

Tips en suggesties op het gebied van trans kunst zijn welkom.

Liefdevolle groet,

Yvo 

 


- geplaatst op 17 dec 2007 -

TGIRSLPACE verovert TRANSNEDERLAND

Zohra


 

http://tgirlspace.ning.com

 TGIRLSPACE verovert TRANSNEDERLAND!!!

 Er is een nieuwe community voor Trans-nederland, genaamd TGIRLSPACE. Het is een website á LA MYSPACE waar je een eigen profiel kan aanmaken en die geheel naar eigen smaak kan invullen. Je kunt er bloggen, videos en mp3's uploaden, foto's taggen en raten, een eigen groep beginnen (IDEAAL VOOR T&T GROEPEN om hun activiteiten te promoten binnen Tgirlspace en discussies aan te gaan of aktiviteiten agenda te plaatsen). Er wordt ZEER druk gekletst op de fora en in de chatroom en op gezette avonden klinken er via de site de heerlijke dance en trancetunes van Shemale DEEJAY Miss RICCI en DJ TAZZ

TGIRLSPACE is GEEN sexueel getinte websie, hoewel het WEL mogelijk is om te daten, maar er is een  STRENG beleid en dat houdt in dat de sex beluste types pertinent van de site geweerd worden en er een streng toelatingsbeleid is in wie er lid mag worden van de site, want TGIRLSPACE laat niet iedereen toe als lid. Zo is het VERPLICHT een foto te uploaden tijdens aanmelding, wanneer je dit NIET doet mag je geen lid worden! 

 Op Tgirlspace vindt je een veilige thuishaven, vriendschap en mensen met een luisterend oor, je kan er heerlijk je hart luchten op de forums en in je eigen blogjes en reken er maar op dat je hartverwarmende reacties krijgt. TGIRLSPACE heeft grootste plannen voor de toekomst. Maar daar kom je alleen maar achter als je LID WORDT!!!

 

 

 


- geplaatst op 16 dec 2007 -

Contactpersonen gezocht voor LGBT-netwerk

Carla Krüger

Beste mensen,
 
In de Amnestyregio Noordoostpolder/Overijssel/Gelderland willen wij een netwerk opbouwen dat zich bezighoudt met LBGT, en meer speciaal met mensenrechtenschendingen tegen deze groepen wereldwijd. Wij willen zichtbaar aanwezig zijn bij manifestaties om aandacht te vragen voor deze schendingen, zoals wij dat nu landelijk en de Roze Zaterdagen al doen.
Wij zoeken in dit gebied contactpersonen voor de diverse LGBT-verwante organisaties. Wie zou dat willen zijn?
Alvast bedankt en hartelijke groet,
Carla Krüger


- geplaatst op 11 dec 2007 -

Foekje Dillema overleden

Anna Magdalena Boswinkel

Gisteren is op 81-jarige leeftijd de Groningse atlete Foekje Dillema overleden. In de late jaren '40 was zij een geduchte concurrente van Fanny Blankers-Koen. In 1949 liep zij een Nederlands record op de 200 meter. In 1950 werd zij in een dubieuze en obscure sexetest tot man verklaard. Zij kreeg niet de mogelijkheid om zich te verdedigen. Waarschijnlijk heeft Jan Blankers, de trainer en echtgenoot van Fanny, hier een kwade hand in gehad. Het record werd uit de boeken geschrapt. Deze kwestie groeide uit tot het grootste schandaal uit de Nederlandse sportgeschiedenis. Wanneer zij een halve eeuw later zou hebben geleefd, zou er niets aan de hand zijn geweest.


- geplaatst op 7 dec 2007 -

Oproep: partners van trans-mensen

Jochem

Louise Dunne, partner van een transman, is bezig met het schrijven van een boek over haar ervaringen in het samenleven met een transseksueel. Zij wil voor haar boek ook gesprekken voeren met andere partners van transseksuelen. Wil je hieraan meewerken? Mail dan naar: locdunne@gmail.com.

Meer info: www.transman.nl/nieuws/nieuws67.php.
 


- geplaatst op 2 dec 2007 -

Creatieve documentaire

Maikel Nijnuis

Beste lezers,

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, ik ben opzoek naar een transgender persoon die mijn kan helpen met het realiseren van een creatieve documentaire. Het is een opdracht voor school (Nederlandse film en televisie academie) dus niet voor nationale televisie. Ik wil in de documentaire het probleem uitlichten dat je in een verkeerd lichaam opgesloten kan zitten. Dat wil ik doen door jou te portretteren als man en als vrouw en de lijn tussen die twee steeds nauwer te maken.
Het is de bedoeling dat de documentaire doormiddel van foto's en geluid jou verhaal verteld. Als aandenken krijg je niet alleen het filmpje op dvd maar ook alle foto's die ik van je maak.
Heb je daar zin in? Ken je iemand die daar geschikt voor is. Of heb je gewoon advies dat je kan geven. Mail me dan: mnproducties@gmail.com

maikel nijnuis


- geplaatst op 21 nov 2007 -

Hugs and Kisses - tender to all gender

Magazine support

Hugs and Kisses
– tender to all gender

das neue queer magazin über musik, film und kunst
ausgabe 1 jetzt erschienen!

check out:
www.myspace.com/hugsandkissesmagazine


- geplaatst op 16 nov 2007 -

Wat ben ik nou?

Darling

Tja, mijn vraag ligt niet geheel voor de hand. Ik herinner mij steeds meer over hoe het vroeger ging toen ik nog kind was: Liefdevol opgevoed, maar steeds weer naar dat (@$#&*@) consultatiebureau waar ze aan mijn "zaakje" gingen trekken. Wat ik mij daarvan nog kan herinneren is dat mijn teelballetjes niet waren ingedaald en dat mijn voorhuid steeds moest worden opgerekt. Steeds dus maar geklooi aan mijn "dingetje".

Nu, in mijn 40-er jaren, herinner ik steeds meer van mijn jeugd: Ik was/ben een jongetje/man maar ik blijf steeds vreemde gedachten hebben over mijn jeugd.

In oude films zie ik mijzelf terug, met lakschoentjes aan. Ik herinner mij dat ik altijd als meisje werd aangesproken op 4 á 5- jarige leeftijd. Wellicht had dit te maken met de manier waarop mijn ouders mij kleedden. Al vanaf mijn jonge jeugd pikte ik in het geniep mijn moeders make-up om mijzelf op te maken en droeg ik haar hoge hakken, stiekum.....Niet echt normaal toch?

Welnu, in mijn 40-er jaren, komen ineens vele gevoelens naar boven: Ik heb de neiging om mij net zoveel man als vrouw te voelen en denk soms dat ik wellicht, maar dat weet ik natuurlijk helemaal niet zeker, wellicht met zowel vrouwelijke als mannelijke genitalien ooit geboren ben.

Vandaag aan de dag ben ik gelukkig dat ik binnenshuis mij af-en-toe mag "omkleden". Ik beperk dat dan tot lingerie en het dragen van sexy hoge laarzen.

Nee, geheim heb ik dit niet gehouden. Mijn vrouw, waarmee ik gelukkig getrouwd ben, heb ik dit allemaal verteld.

Mijn vraag is dan ook of er iemand is die dit ook heeft ervaren?

Ben ik, deep down inside, een man of vrouw? Ik weet het echt niet meer!


- geplaatst op 9 nov 2007 -

Hulp gezocht voor enquete

Kirsten en Mirjam

Wij zijn twee leerlingen uit 6VWO wij doen ons profiel werkstuk over transgenders en willen graag een enquete houden met mensen die transgender zijn. De enquete is anoniem en vragen die te persoonlijk zijn hoeven niet te worden beantwoord! Wij zouden uw hulp erg op prijs stellen.

MVG Kirsten en Mirjam


- geplaatst op 30 okt 2007 -

Time: 0.2284
Mem: 2,58MB