prikbord

Plaats hier je eigen berichten.

Prikbord

oproep medewerking onderzoek

Marijn Kuijper

Oproep medewerking onderzoek

Sinds enkele weken ben ik betrokken bij een Europees onderzoek dat prof. Stephen Whittle (Press for Change. Hoogleraar Equalities Law in Manchester) namens TransGender Europe / ILGA Europe uitvoert. Het onderzoek bestaat uit een vragenlijst over de ervaringen van transgenders en transseksuelen met ongelijkheid en discriminatie op o.a. het gebied van toegang tot gezondheidszorg. Deze vragenlijst zal binnenkort ook in Nederland worden verspreid.

Tevens zal er een focusgroep plaatsvinden waarin 6-8 mensen praten over hun ervaringen met (trans specifieke) gezondheidszorg. Een focusgroep is een soort discussiebijeenkomst waarin mensen met verschillende achtergronden hun ervaringen mbt een specifiek onderwerp delen, onder begeleiding van een gespreksleider.

Het is de bedoeling dat de groep gemixt is, en dat dus zowel transseksuelen als transgenders meedoen. Ik ben op zoek naar een transvrouw die haar ervaringen met de toegankelijkheid van de Nederlandse (trans specifieke) gezondheidszorg wil delen.

De focusgroep zal op maandag 1 oktober plaatsvinden, om 19.30, in Utrecht. De bijeenkomst duurt anderhalf uur. Deelname is geheel anoniem: je zal in het onderzoek nooit met naam en toenaam worden genoemd.

Wil je meedoen? stuur me dan even een mailtje.


- geplaatst op 24 sep 2007 -

Uitnodiging debat

Agendatip

Het Institute for Gender Studies van de Radboud Universiteit Nijmegen organiseert i.s.m. het Lesbian Festival Nijmegen 2007:

Van lipstick-lesbeau tot houthakkers-pot. Een debat over mannelijkheid, vrouwelijkheid en transgenders

Hoewel de butch-femme cultuur in Nederland nooit zo tot ontwikkeling is gekomen als in Amerika, ontkomen ook Nederlandse lesbo's zelden aan de vraag "wie nu het vrouwtje is". Maar zelfs lesbische vrouwen en transgenders blijven vaak denken in man-vrouwcategorieën.

Hoe vaak lees je het niet in vrouw-vrouwadvertenties: "vrouwelijke vrouw zoekt partner: beslist niet te mannelijk" of "stoere vrouw gezocht"? En lipsticklesbiennes verwijten vaak 'houthakkers-potten' met hun ongeschoren benen en onelegante kleding het imago van lesbiennes geen goed te doen. Op hun beurt verwijten de butches de 'lesbeaus' niet zichtbaar of herkenbaar te zijn en zich te veel aan te passen aan de heteronormen over vrouwelijkheid.

Onder leiding van Joz Motmans reflecteren historica Geertje Mak, cultureel antropologe Saskia Wieringa, organisator van het Nederlands Transgender Filmfestival Kam Wai Kui en een beeldend kunstenaar in dit debat op vragen als: waarom is het denken in de man-vrouw categorieën nog steeds zo prominent in de samenleving en wat zijn de voor- en nadelen daarvan? Gaan butches of juist femmes het meest de strijd aan met de heteronormatieve gender-orde en is dat wenselijk? Of bieden transseksuelen en transgenders een uitweg voor het denken in dichotomieën (tegenstellingen)?

Wanneer: zaterdag 6 oktober

Tijd: 14.00 - 15.00 uur
Waar: Centrum voor De Kunsten De Lindenberg, in de Karolingenzaal,  Ridderstraat 17/23, Nijmegen

Kaarten voor het zaterdagprogramma kunnen online gereserveerd worden op
www.lesbianfestivalnijmegen.nl of www.theater.delindenberg.com/agenda.asp.

Kijk voor de rest van het programma op 5, 6 en 7 oktober op: www.lesbianfestivalnijmegen.nl
workshops, debatten, optredens, film, expositie, feest en nog veel meer!


- geplaatst op 17 sep 2007 -

debat over LGBTQ

Doe mee met een debat over LGBTQ issues op het European Feminist Forum. Meer info http://europeanfeministforum.org/spip.php?rubrique11


- geplaatst op 2 sep 2007 -

LGBT Viering Amsterdam

Yvo Manuel Vas Dias Postma

Evangelische Roze LGBT Vieringen

Zondag 26 augustus 2006

Thema: "Blijf jezelf!"

Voorganger: De voorganger is Koos Staat dorpspredikant in Zunderdorp en evangelisatiepredikant in Amsterdam.

Muziek: Gospelkoor The Resurrection Singers uit Amsterdam. www.surinamstars.com 

Adres: Keizersgracht (566) kerk Amsterdam

De Viering: De Viering vindt plaats in de tuinzaal om 15:00 uur vanaf 14.00 uur is er gelegenheid om koffie en thee te drinken en na de Viering is er volop ruimte voor ontmoeting en een drankje. Een vriendelijke verzoek: kom op tijd!

ERV

Telefoon: 020 - 6990850

Email: info@erv-amsterdam.nl 

Internet: www.erv-amsterdam.nl


- geplaatst op 19 aug 2007 -

Transgemeenschap en GRIT in Lissabon

Yvo Manuel Vas Dias Postma

Beste lezers,

Van 14 t/m 21 september breng ik een bezoek aan de transgemeenschap van Lissabon in Portugal. Tijdens mijn blijf in Portugal heb ik een ontmoeting met de mensen van GRIT. GRIT staat voor Group for Reflection and Intervention on Transsexuality. Het GRIT is opgericht door ILGA Portugal.

Het GRIT is te bereiken via:

grit.ilga@gmail.com

ilga-portugal@ilga.org

http://www.ilga-portugal.pt

http://www.ilga-portugal.pt/nos/onde_estamos.htm

Met vriendelijke groet,

Yvo Manuel Vas Dias Postma

Casemanager

Werkgroep transgender, religie, levenbeschouwing en ethiek: werkgroep_transgender_en_religie@live.nl


- geplaatst op 13 aug 2007 -

Mannen rok

Andre

Hoi allen die hier lezen, sinds kort hebben wij ( een groep van mannen die graag rokken/skirts dragen ) een nieuwe site in het leven geroepen om te proberen dit taboe te door breken en om nog meer mannen te laten lezen hoe fijn het is om een rok te dragen. u kunt ons vinden op het volgende adres http://www.rokvoormannen.nl/
U draagt toch ook een rok ?


- geplaatst op 13 aug 2007 -

Eindelijk de liefde van je leven gevonden en gaan jullie trouwen?

Tuvalu Media

Naast het krijgen van een kind wordt de trouwdag beschouwd als één van de mooiste dagen uit het leven. In een nieuwe 10-delige serie van de NCRV volgen we 100 koppels die zullen gaan trouwen.

 

Deze stellen trouwen elk op hun eigen manier en vormen een afspiegeling van de Nederlandse bevolking en de manier waarop er in Nederland getrouwd wordt.

 

 

Voor de opnames van deze serie zijn we opzoek naar alle enthousiaste bruidsparen in spé die het leuk vinden om deel te nemen aan een uniek tv-document. Zij worden de komende maanden gevolgd tijdens de voorbereidingen voor hun trouwdag en het grote moment zelf.

 

 

Dus sta je op het punt om je geliefde een aanzoek te doen, hebben jij en je aanstaande al een datum geprikt of zitten jullie al midden in de drukte van de voorbereidingen en lijkt het jullie beiden leuk om deel uit te maken van dit unieke programma? Aarzel niet en mail voor een aanmeldingsformulier of informatie naar huwelijk@ncrv.nl of bel ons op telefoonnummer 035-6774061!

 


- geplaatst op 3 aug 2007 -

Televisietip

Media support

Lucy: Teen transsexual

Documentaire over de zeventienjarige Lucy Parker. Zij werd ooit geboren als Richard en wil nu een geslachtsverandering ondergaan, ook al is ze nog erg jong. Een verslag van de emotionele reis die Lucy doormaakt tijdens het veranderen van jongen naar meisje.

De uitzending is op woensdag 25 juli 2007 van 23.40 tot 00.40 uur op BBC 1.

Inmiddels is Lucy een post-op transsexual.
http://www.lucy-parker.com/


- geplaatst op 23 jul 2007 -

Vrouwelijke stem

Joanellle

Hallo,

Ik ben Joanelle, 23 jaar. Vanuit mijn beroep (logopediste) ben ik op zoek naar ervaringsverhalen van mannen die een vrouwenstem hebben aangeleerd.  Heb je het zelf gedaan of met hulp van een logopedist, wat was ervoor nodig, voelt het inmiddels natuurlijk? Alvast heel vriendelijk bedankt,

Joanelle.  

 


- geplaatst op 22 jul 2007 -

Vul de Nationale Bi-test in!

Research support

Ben je homo, lesbo, hetero of bi, of twijfel je nog een beetje, ben je nieuwsgierig naar je eigen bi-gehalte, of wil je weten wat biseksuelen eigenlijk zijn, ga dan naar www.hoebibenjij.nl en doe - anoniem - de Nationale Bi-test.

De Nationale Bi-test geeft een beeld van de seksuele diversiteit in Nederland. Het onderzoek is ontwikkeld op basis van de Klein-Grid door het Landelijk Netwerk Biseksualiteit (LNBi) en COC Nederland. De uitkomsten van het bi-onderzoek worden op 22 september 2007 gepresenteerd tijdens een symposium ter gelegenheid van Wereld Bi-dag.

www.hoebibenjij.nl


- geplaatst op 2 jul 2007 -

Time: 0.1117
Mem: 2,58MB