prikbord

Plaats hier je eigen berichten.

Prikbord

Genderwiki

de Noodles

Sinds deze week hebben de Noodles (bekend van het Noodles Café) een eigen wiki opgestart, een genderwiki. Hierin komen allerhande artikelen, begrippen, personen en theoriën in aan de orde en we roepen allen op mee te doen deze wiki te vullen. Zolang het niet over jezelf gaat of over nieuwsartikelen. Bij twijfel kunnen jullie ons altijd mailen of een bezoek brengen aan de originele Nederlandse wiki: http://nl.wikipedia.org/wiki/ Onze wiki staat op www.denoodles.nl/genderwiki/ Het forum staat binnenkort ook weer online.


- geplaatst op 4 dec 2006 -

Workshop transgender, religie en levensbeschouwing

Yvo Manuel Vas Dias Postma

Op 23 Januari 2007 organiseerd Humanistische Verbond in samenwerking met de werkgroep transgender, religie, levensbeschouwing en ethiek een workshop transgender, religie en levensbeschouwing.

Datum:  23 januari 2007

Thema:   wat kan ik zeggen, wat kan ik doen

Meenemen: religieuze, levensbeschouwelijke tekst, voorwerp, boek, gedicht, afbeelding wat voor jou belangrijk is in je transgender zijn en/of transproces.

Aanvang: 13.00 uur tot 16.30 uur

Toegang: Vrij

Plaats: Catharijneconvent in Utrecht: het museum voor Christelijke kunst

Je kunt je opgeven voor de workshop bij de casemanger van de werkgroep transgender, religie, levensbeschouwing en ethiek;

Yvo M. Vas Dias Postma

 

 


- geplaatst op 3 dec 2006 -

let a.u.b. niet op typfouten!

Jeepee

Er kunnen misschien wat foutjes in mijn bericht zitten, let daar a.u.b. niet al teveel op bv: tijdens mijn jonge kinderen.

Dat moet eigenlijk zijn: jonge kinderjaren... dusss

Oke?!

Groetjes,

 Jessica


- geplaatst op 3 dec 2006 -

van jongs af aan heb ik al van zulke gevoelens!

Jeepee van Broekhoven

Hallo,

Ik heb tijdens mijn jonge kinderen al het een en het ander meegemaakt gezien dit gebied.

Ik ben als een jongetje in de kleuterklas al bezig geweest in de poppenkast om vrouwelijke kleuterjurkjes aan te trekken.

Ook zing ik graag mee met zangeressen op de radio, en zo vroeger al met een nummer van bv: de kleine zeemeermin.

Ook heb ik op die jonge leeftijden met een jongen gezoend, zelfs al enige sex gehad.

Nu ik 20 ben geworden durf ik er gelukkig wat mee te doen.

Krijg het gevoel dat ik nog steeds in ontwikkeling/ groei ben, bv borstengevoel, buikgevoel en heel soms ook vaginaal gevoel.

Let echt best veel op wat er bv in vrouwen omgaat, wil graag een kind adopteren later, hou van make-up, parfum en dus ook vrouwlijke kleding. Kan goed praten en zingen als een echte vrouwlijke man. 

Ik heb veel gesukkeld in de pubertijd nu nog wel, maar wist toen nog niet zo goed wat ik echt worden wou (wou ooit priester worden maar dat zou echt nooit van mn leven kunnen, ook qua IQ niet). Het gevoel voor de zorg is heel erg groot, omdat ik graag sociaal ben tegenover andere medemensen, ik denk altijd eerst een ander dan ik, maar dat kan natuurlijk niet altijd zo, nu kom ik zelf ffies aan de beurt lieve mensen. ook heb ik maar 1 echt vriendinnetje tot nu toegehad (ik wou haar graag helpen gezien haar triestig verleden).Wat later vertelde ze dat ze bi was, daarna hoefde het voor mij ook echt niet meer. Mijn gevoelens waren angstig naar mannen toe, maar die beginnen nu steeds beter te worden.

Thuis heb ik soms wat probleempjes in het dagelijks omgaan met elkaar, de manier van handelen binnen het huishouden botst soms, maar voel mijn eigen wel lekker als er samen iets leuks wordt gedaan. 

Natuurlijk moet ik mijn grenzen leren kennen en wil graag in contact zijn en blijven met het COC, Embrace Pink in Tilburg en ook het CHJC.

Die helpen me hopelijk met heel veel dingen en helpen me er bovenop.

Weten jullie misschien meer raad om mij te helpen en/ of te steunen, graag hoor ik er dan van! 

groetjes: jeepee/ Jessica (normale naam is Jozef-Paul van Broekhoven). doegg!


- geplaatst op 3 dec 2006 -

nieuwe zelfhulpgroep man/vrouw genderdysforie

Bjorn

Kennismakingsbrunch

Humanitas Vrouwengroep Zuid

In het kader van het opzetten van een zelfhulp- gespreksgroep voor man-naar-vrouw transseksuelen
Als onderdeel van de Humanitas Werkgroep Transseksualiteit en Genderdysforie
http://www.wgtrans.nl/
Wanneer:  10 december 2006
Tijd: 13.00 uur tot 17.00 uur
Waar:  Humanitas Roosendaal
Vughtstraat 18
4701 NT Roosendaal
(op 10 min loopafstand van NS Station)
Alle belangstellenden welkom, we gaan brainstormen over  verwachtingen, behoeften en een mooie naam voor de groep.
Aanmelden voor 7 december 2006!!!
Bijdrage in de kosten: € 4,-
Contant te voldoen op 10 december
Aanmelden via email: maatjes.rsd@humanitaszuid.nl


- geplaatst op 2 dec 2006 -

Call for papers

For a Special Issue of Hypatia: A Journal of Feminist Philosophy with the theme: Transgender Studies and Feminism: Theory, Politics, and Gendered Realities

http://www.msu.edu/~hypatia/callforpapers.htm
(naar beneden scrollen)

 


- geplaatst op 28 nov 2006 -

Onderzoek transgenders en religie

Yvo Manuel Vas Dias Postma

Binnen de verschillende religies en levensbeschouwelijke stromingen is transsekualiteit een moeilijk besproken onderwerp. Veel religieuze transsekuelen of transgenders komen daardoor in conflict met hun geloof en zichzelf. Om meer inzicht te krijgen in belemmeringen die transgenders op het religieuze vlak kunnen tegenkomen en in steun die zij aan het geloof kunnen ontlenen, heeft de werkgroep transgender, religie, beschouwing en ethiek een onderzoek uitgevoerd. Het onderzoek laat zien dat het zeker niet vanzelfsprekend, maar ook niet in alle gevallen onmogelijk is om steun vanuit het geloof tijdens het proces te krijgen. Binnen het christelijke geloof, waar de meeste ondervraagden in zijn opgevoed, is vaak weinig openheid ten aanzien van sekseveranderingen of personen die zich niet geheel vrouw of man voelen. Veranderingsprocessen worden soms ernstig vertraagd door de vaak afwijzende houding van geestelijk leiders. Sommige ondervraagden vinden uiteindelijk hun weg binnen het christelijk geloof of gaan met succes het gesprek aan met de kerk, anderen zoeken steun in spirituele stromingen als het boeddhisme.

Het onderzoek laat het belang zien van meer dialoog en meer kennisopbouw over transgenders en religie. Het gehele onderzoeksverslag 'Een steun in de rug? waarin veel citaten zijn opgenomen van betrokkenen, is via www.t-image.org te downloaden.

Voor meer informatie over de werkgroep transgender, religie, levensbeschouwing en ethiek kunt u contact opnemen met casemanager Yvo Manuel Vas Dias Postma postma_vasdias36@zonnet.nl

 

 

 

 


- geplaatst op 26 nov 2006 -

Tanja's moment

Tanja Trans M/V

Hoi, ik ben Tanja geboren op 31 januari 1964.

Mijn geboorteplaats is Amsterdam en woon nu samen met mijn vriendin in Haarlem.

 

In februari 2005 kwam ik er achter wie ik daad werkelijk was. Daar ik al enige jaren met oestrogenen en borstpillen aan het experimenteren was, gebeurde het in februari 2005 dat mijn borstjes iets begonnen te groeien. Dat was mijn geweldigste moment. Pas toen ging ik begrijpen hoe ik precies in elkaar zat. Een vrouw in een verkeerd lichaam.

In augustus 2006 ben ik met de hormoon behandeling gestart (de ‘real life test’(fase 2)) bij

het Vumc en ondervindt hierdoor fijne gevoelens en veranderingen maar besef ook dat dit een behoorlijke zware fase is, vooral als het gaat om werk, relatie en de maatschappij.

 

Daar mijn baas geen transseksueel in zijn bedrijf wilde aanvaarden, ben ik ontslagen.

Op dit moment ben ik bezig een internet winkel op te zetten om een inkomen te realiseren.

Ik ben blij dat er praat, discussie, en mededelingsforums bestaan, waarbij ik leuke gesprekken en contacten met te gekke vriendinnen krijg.

Leuke mannen die in zijn voor een gezellig contact en vriendschap mogen mij altijd mailen.

Ik ben niet direct op zoek naar een vaste relatie, maar je weet nooit wat het leven te bieden heeft.

 

Veel warme knuffels en Liefs,

Tanja.


- geplaatst op 22 nov 2006 -

Transsexuelen en de liefde

Tanja Trans M/V

Het artikel: Transsexuelen en de liefde.

Transsexuelen en het vinden van een relatie

Voor transsexuelen is het ongelooflijk moeilijk om een partner voor het leven te vinden. Waar je als transsexueel vaak tegenaanloopt zijn 'admirers' en de zogenaamde 'bi-curious' mannen. Dit zijn de mannen die een speciale voorliefde hebben voor sexuele experimenten met een transsexueel of shemale of de zogenaamde 'bi-schierige' mannen die 'het weleens zouden willen proberen met een transsexueel. Ze zullen echter NOOIT durven kiezen voor een echte relatie met een transsexueel, daar zij vaak al getrouwd zijn en een transsexuele vrouw meer zien als 'iets voor erbij' of gewoon simpelweg te laf zijn om een relatie zonder schaamte aan te durven met een transsexueel. Vaak wordt er als reden aangevoerd: 'Sorry ik kan geen relatie met je beginnen, want mijn familie keurt dat niet goed', of 'sorry, mijn cultuur, te moeilijk.' Het noodlot van veel transsexuele vrouwen is vaak dat zij tot niets anders dienen als slechts een sexueel experiment voor nieuwsgierige mannen.

Deze mannen vergeten echter dat transsexuele vrouwen net als alle andere vrouwen behoefte hebben aan liefde en genegenheid en net als alle anderen hunkeren naar gezelschap, romantiek en liefde. Vaak maken ze geen kans. Nadat er flink met ze is geexperimenteerd door die zogenaamde 'bi-schierige' mannen worden ze aan de kant gezet als oud vuil en kunnen ze weer verder gaan op hun zoektocht naar liefde. Vaak komt het voor dat zij hun levensverhaal en situatie eerst 100.000 keer moeten uit leggen aan diverse verschillende en geinteresseerde mannen, voordat er EINDELIJK EEN is die ervoor durft te gaan en die haar kan accepteren zoals zij is. De man vindt het wel spannend, maar te eng om ervoor uit te durven komen. Vaak zijn transsexuelen ware meesteressen in de liefde! Met een transsexueel beleef je vaak wat je in je stoutste dromen nog niet met een 'echte vrouw' hebt meegemaakt. Omdat ze zelf man geweest zijn, weten ze ook waar een man van kan genieten en juist om die reden zoeken deze mannen vaak het gezelschap van een 'T-girl'.

Ben ik nou homo?

Sommige mannen denken dat ze nu homo moeten zijn om verliefd te zijn op een transsexueel! Wat een onzin. Een Transsexueel is een vrouw en als ze PRE-Op is en haar 'oude geslachtsdeel' zit er nog, dan is ze net zo goed een vrouw als alle andere vrouwen. Alleen waar je dus het vrouwelijk geslachtsdeel zou verwachten zit een andere (tijdelijk)... MAAR wat is het probleem? Je houdt van haar (tenminste, dat nemen we dan aan) en je wil haar beminnen. Wat kan jou het dan schelen of er nu een penis zit of een vagina? Tenslotte gaat het om de persoon tot wie je je aangetrokken voelt! Je bent GEEN HOMO en waarom is het zo nodig er een etiketje aan te plakken? Het gaat tenslotte om je wederzijdse aantrekkingskracht. Bemin haar net zoals je een vrouw bemint, laat je door haar beminnen net zoals je je door een vrouw laat beminnen. Wie weet ontdek je in je transsexuele vriendin wel een verborgen schat die je nooit voor mogelijk had gehouden wanneer je nooit had overwogen om te kiezen voor een transsexuele vrouw!

Liefs, Tanja.


- geplaatst op 22 nov 2006 -

Deventer

Herman

Zoek transgender volk voor wandelingen in Deventer.


- geplaatst op 18 nov 2006 -

Time: 0.1511
Mem: 2,59MB