prikbord

Plaats hier je eigen berichten.

Prikbord

Trans artikel

Yvo Manuel Vas Dias Postma

Lieve trans vrienden en vriendinnen,
In het september nummer van de ParaVisie kunnen jullie een artikel lezen over transseksualiteit.
Met vriendelijke groet,
Yvo M. Vas Dias Postma
Casemanager
Werkgroep transgender, religie, levensbeschouwing en ethiek


- geplaatst op 7 sep 2006 -

Call for Submissions

for a new Trans/Gender Variant Anthology: Sex, dating, and relationships in the trans/gender variant community Edited by Morty Diamond (the editor of the book 'From the Inside Out, FTM and Beyond' and the producer and director of the film 'Trannyfags'.
Diamond is looking for first person stories from trans and gender variant writers about the experience of dating, sex, relationships, and finding love. Topic examples: hilarious or heartbreaking dating stories, transitioning within a relationship, being trans and starting families, passing/not passing and how this affects our choices for dating, meeting our partners families, the idea of marriage - legal or otherwise, online dating, anonymous sex, sex and dating before and after surgery and/or hormones, how we negotiate sex. Diamond strives to make this anthology as diverse as possible within age, race, sexuality, and gender identity, and encourages all writers who identify as transgender, transsexual, genderqueer, third gender, non-gender, or gender variant in some way to submit work.
The length of your work should be between 1,500 and 3,000 words.
Sexually explicit work is ok. Please include a short biography with your work.
Please submit your writing via email to: newtransanthology@gmail.com
Deadline: December 2006


- geplaatst op 28 aug 2006 -

"Gender Is a State of Mind"

sex / gender support

"Sex May Be Genetic, But Gender Is a State of Mind"
Een goed artikel uit de Cleveland Free Times over gender fluidity:
http://www.freetimes.com/story/537


- geplaatst op 8 aug 2006 -

Gezocht

M

Ik zou graag in contact komen met vrouwen die zich ook graag als man verkleden om er eens over te praten. Deze gevoelens houden me op dit moment erg bezig en ik kan er moeilijk meer informatie over vinden op internet of met anderen over praten...

Met spanning hopend op een reactie...


- geplaatst op 14 jul 2006 -

Black and White

Eerin

Wie heeft op 15 juni in Maastricht de documentaire "Black and White" gezien? En wil haar/zijn mening hierover geven?

 


- geplaatst op 9 jul 2006 -

UEEH

Lesbitransqueer suppport

UEEH
http://www.ueeh.org
Presentation
Marseilles, from July 17th to July 24th 2006, Luminy Campus
The Euromediterranean Summer University on Homosexualities (UEEH) in Luminy is the expression of an evolving LGBT community which meets and chairs the discussion
For a whole week, the Marseilles Beaux Art School becomes a special place where associations, groups, artists, activists and individuals from both France and abroad meet.
The UEEH is a gorgeous place by the rocky inlets on the Mediterranean Sea where over 400 lesbitransqueer people come every summer to meet, share, exchange, create, laugh and bring mixity to life in a good spirit.


- geplaatst op 28 jun 2006 -

Packings/Broekvulling

Yvo Manuel Vas Dias Postma

Packings / Broekvulling
Als transjongen / man is het heel fijn je jongenen / of man te voelen. Niet iedere transjongen / man heeft de mogelijkheid om een operatie te ondergaan. Wel is er de mogelijk om een Packing / Broekvulling te kopen. Een Packing/broekvulling is een penisprothese en wordt gebruikt als alternatief voor een penisoperatie of tussen de operatie's in. De Packing zijn in verschillende kleuren en maten te koop bij Female & Partners.
Female & Partners is een vrouw/transvriendelijk erotische winkel in Amsterdam.

Female & Partners
Spuistraat 100
1012 TZ Amsterdam
020-  620 91 52

Voor vragen over de packings; root@femaleandpartners.nl
Voor openingstijden zie website; www.femaleandpartners.nl


- geplaatst op 20 jun 2006 -

Mensen gezocht voor serie in tijdschrfit!

Laura

Voor het Nederlandse tijdschrift LINDA. (waarvan Linda de Mol hoofdredacteur is) zoek ik biologische vrouwen die naar man getransformeerd zijn. Wij willen op een zeer respectvolle, integere manier mensen portretteren in woord en beeld over hun transsexualiteit. Wie durft het aan om open zijn verhaal te vertellen en daarmee het begrip voor transsexualiteit te verbeteren? Mail mij, ook als je liever anoniem blijft, want die wens respecteren wij uiteraard.


- geplaatst op 20 jun 2006 -

Verplichte sterilisatie is onmenselijk!

GenderActionGroup

- PERSBERICHT -
Verplichte sterilisatie is onmenselijk!

Op dinsdag 13 juni jl. werd in de Commissie Justitie van de Kamer de wet rond transseksualiteit goedgekeurd. Dinsdag 20 juni worden de definitieve tekst en de amendementen besproken. Alhoewel de transgenderorganisaties in ons land al lang wachten op een juridisch kader dat hun het recht geeft officieel van voornaam en geslacht te veranderen, hadden zij veel kritiek op de oorspronkelijke tekst. De meeste opmerkingen over de wettekst die tijdens de hoorzitting in november 2005 door de GenderActionGroup werden geuit, zijn nu via de amendementen opgenomen. We hopen dan ook van harte dat deze worden goedgekeurd als ze morgen ter stemming voorliggen in de Commissie Justitie.

Zo zouden vreemdelingen die in ons land verblijven of mensen die om medische redenen geen chirurgische ingreep kunnen ondergaan, ook gebruik kunnen maken van dit recht tot voornaams- en geslachtsverandering op de geboorteakte. Bovendien laat de wetgever de behandelingspraktijk wijselijk over aan het gezond verstand en de expertise van de internationaal erkende genderteams die ons land rijk is.
Er rest echter nog artikel 62bis en artikel 7 die transgenderorganisaties behoorlijk tegen de borst stuiten: een van de voorwaarden om in aanmerking te komen tot de wijziging van de geboorteakte stipuleert immers dat "de aanvrager niet meer in staat is om overeenkomstig het oorspronkelijke geslacht kinderen te baren, respectievelijk te verwekken". In de praktijk komt dit er op neer dat de wetgever deze personen verplicht om een chirurgische ingreep te ondergaan, nl. het verwijderen van testikels of eierstokken & baarmoeder. Deze verplichte sterilisatie is onaanvaardbaar en in strijd met de mensenrechten!!
De wetgever begeeft zich hier niet alleen onterecht op medisch terrein, ook juridisch creëert hij lacunes. Het is immers onduidelijk wat deze paragraaf betekent voor de praktijk van het invriezen van zaadcellen, waardoor transseksuele vrouwen later hun eigen sperma kunnen gebruiken om via IVF een kind te verwekken bij hun vrouwelijke partner. De wetgever ontneemt een kind geboren in deze situatie de wettelijke erkenning van zijn twee biologische ouders.
Dat het anders kan, bewijst de wetgeving rond transseksualiteit zoals ze in Engeland en Spanje gestemd is. In deze landen volstaat een psychiatrisch attest van de behandelaar om een wettelijke erkenning van de nieuwe naam en het nieuwe geslacht te verkrijgen, en is er geen sprake van het opleggen van een chirurgische ingreep of verplicht hormoongebruik.
Wij willen niet dat de Belgische staat aan bepaalde bevolkingsgroepen verplicht oplegt chirurgische of hormonale ingrepen te ondergaan vooraleer zij deze burgerrechten verkrijgen, en roepen de wetgevers dan ook op deze voorwaarden te schrappen en zo te komen tot een wet die wel rechten garandeert, maar geen nieuwe discriminaties oplegt.

GenderActionGroup

Geef je steun op: www.genderactiongroup.net

Gesteund door: Holebifederatie, www.holebifederatie.be, Trans-Action, www.trans-action.org, ILGA Europe, transgender workgroup, www.ilga-europe.org, Transgender European Network, www.tgeu.net, Folia vzw, www.lesbiennedag.be, Famba, www.feminisme.be/famba, Press for Change, www.pfc.org.uk,  FTM Network, www.ftm.org.uk, T-Image, www.t-image.org


- geplaatst op 19 jun 2006 -

De toren van Babel omgaan met diversiteit

Yvo Manuel Vas Dias Postma

De Evangelische Charismatische Vieringen (ECV)

organisatie van homoseksuele en transseksuelen christenen

organiseerd een Viering op zondag 25 juni 2006

Thema; De toren van Babel omgaan met diversiteit

De voorganger in deze viering is Ruard Ganzevoort. Ruard doceert theologie aan de protestantse Theologische Universiteit in Kampen en de Faculteit der Godsgeleerdheid van de Vrije Universiteit, Amsterdam. Daarnaast is hij lid van de Protestanse Kerk in Nederland.

De solist Jan Komen uit Schagen zal enkele liederen ten gehore brengen.

De Viering vindt plaats in de grote zaal van de Keizersgracht(566)kerk en begint om 15.00 uur vanaf 14.00 uur is er gelegenheid om koffie & thee te gebruiken en ook na de Viering is er volop ruimte voor ontmoeting met een drankje.

EVC

email: ecv@onzekerk.nl


- geplaatst op 19 jun 2006 -

Agenda

Prikbord

Time: 0.1197
Mem: 2,56MB