prikbord

Plaats hier je eigen berichten.

Prikbord

Hongerstaking Carla Antonelli

Jean-Claude Decuyper

Geachte lezer,

Mijn naam is Jean-Claude Decuyper en ik ben vriend en actief medewerker van de transexuele vereniging en webpage: Carla Antonelli, Spanje. (http://www.carlaantonelli.com/primera_pagina.htm). Ik woon reeds meer dan 20 jaar in Spanje en ter verduidelijking, zelf ben ik geen transexueel. Ik wou jullie enkel op de hoogte brengen van een aangekondigde hongerstaking van een vriendin van me: Carla Antonelli.

Ik stel jullie even op de hoogte van de antecedenten die tot dergelijke beslissing hebben geleid.
De Socialistische Spaanse Regering(PSOE) beloofde in zijn verkiezingsprograma een wet , die transexuele personen hun werkelijke identiteit in hun identiteitskaart zou laten veranderen alsook in het geboorteregister(onafgezien dat deze personen een operatie van geslachtsverandering ondergingen of niet) . Ook zou de hormonenbehandeling en de CRS operatie (MTF/FTM) ten koste van de sociale zekerheid (ziekenkas) lopen .Na herhaalde malen de nieuwe wet te hebben aangekondigd , blijkt alles in een dood straatje te verkeren.De zomervakantie is in het zicht en ook zijn er kortelings plaatselijke verkiezingen ,zodat het blijkt dat de aangekondigde wet definitief in de vergeethoek zou kunnen geraken.
Vandaar dat Carla Antonelli , zelf aktief lid van PSOE(Spaanse Socialistische Partij) en een van de leidende figuren van de GLTB-PSOE groep, een ultimátum heeft gesteld en als de beloofde wet niet vóór 15 Mei in de ministerraad komt ze in hongerstaking zal gaan voor onbepaalde tijd.
Alle Spaanse Transexuele Organizaties(zowel mannelijke als vrouwelijke transexuelen) en GLTB verenigingen ( Gay, Lesbian, Transexual,Bisexual) alsook transexuele verenigingen uit Chile en Franrijk hebben zich reeds rond Carla Antonelli geschaard en eisen aan de regering hun verkiezingsbeloften zonder meer te vervullen en de transexuele gemeenschap uit zijn sociale marginatie te helpen. (http://www.carlaantonelli.com/noticias.htm#1)
Ik richt me dan ook tot jullie in naam van Carla Antonelli met de hoop op een bekendmaking van het gebeuren in Nederlandse en Belgische Pers of in jullie webpages en ik zou het ook op prijs stellen indien jullie me email adressen van andere transexuele verenigingen in Belgie en Nederland zouden kunnen laten geworden.

Hier volgt de vertaling van de letterlijke tekst geschreven door Carla Antonelli:

Hallo,
Dit ogenblik is uiterst belangrijk in het bekomen van de “Wet van Seksuele Identiteit”, en met het oog op de hongerstaking die ik heb aangekondigd vanaf 15 Mei, zou het een enorme hulp betekenen indien jullie transeksuele vereniging een oficiele nota zou kunnen sturen aan de Spaanse regering met de eis dat ze hun verkiezingsbeloften tegenover de transeksuele gemeenschap moeten nakomen en waarin jullie mijn aktie tot het stemmen van deze wet steunen.
Jullie protestnota zou dan ook aan de Spaanse Pers worden doorgespeeld om alzo de actúele regering te verplichten de wet door de ministers te laten stemmen vóór eind Junie ,vooraleer de parlementaire vakantie intreed,en alzo het spaanse transexueel collectief in al zijn rechten te herstellen en uit zijn aktuele marginatie te halen.
Het bekomen van deze rechten is niet enkel belangrijk voor Spanje maar heeft ook een internationale inslag en dient als referentie voor transexuele groepen in andere landen.
In de hoop op een positief antwoord van jullie vereniging, met de meeste hoogachting en reeds op voorhand hartelijk bedankt,

28 april ,Carla Antonelli

PS :Indien jullie meer inlichtingen wensen of meer vertaling van de artikels van de webpage, sta ik volledig ter jullie beschikking.
Jean-Claude Decuyper (e mail : maxime208@hotmail.com/ jeanclaude208@yahoo.es )
Carla Antonelli (e mail : web@carlaantonelli.com )


- geplaatst op 28 apr 2006 -

Voor transgerderisten

Paula

Zou jij willen beginnen androcur te gebruiken, mischien kan ik je helpen. je kan me emailen
paula1964 @ hotmail.com


- geplaatst op 24 apr 2006 -

contact

annemarie

hoi ik ben een 23 jarige meid en heb zelf het swayer/aos syndrome .. en ben op zoek naar mensen die dit ook hebben , om gewoon ff te babbelen , xx anne


- geplaatst op 23 apr 2006 -

discriminatie op aruba

anne

The Intergroup on gay and lesbian rights calls on the Government of Aruba to stop the discrimination on sexual orientation. In a letter to the Prime Minster of Aruba the Intergroup expresses its deep concern about the treatment of a married couple. Two women, legally married in the Netherlands, encountered many difficulties when they moved to Aruba. Not only did the authorities fail to recognise their marriage, they met with considerable hostility from their environment as well.

In the letter the Intergroup points the Prime Minister´s attention to the EU Treaties and the EU Charter of Fundamental Rights that prohibit discrimination on the basis of various grounds, including sexual orientation. The European Parliament is of the view that Fundamental Rights are not only to be protected, but to be actively promoted. The Intergroup assume that Aruba subscribe to these principles as well.
For more information please contact the office of Sophie in 't Veld on sintveld@europarl.eu.int or Tel: +32 (0)2 284 57 96
www.gayandlesbianrightsintergroup.com


- geplaatst op 22 apr 2006 -

film 'transamerica' in nederland

anne

Vandaag staat in de kunstbijlage van de Volkskrant een recensie van de film 'Transamerica' en een interview met hoofrolspeelster Felicity Huffman. De film is in Nederland te zien in zes zalen


- geplaatst op 20 apr 2006 -

Trans Gay Rights Leader Elected to Parliament

European gender equality support

Wow!

"For the first time Vladimir Luxuria (transgendered gay rights leader) was interviewed today by Italian state TV, with the prediction that she would obtain a seat in parliament for the leftist Rifondazione Comunista, in an historical first -- and not only for Italy. Luxuria will also become the first transperson ever elected to any European parliament. The Rifondazione is expected to obtain between 5% and 7% of the vote, according to exit polls considered reliable."

Bron: http://direland.typepad.com
Info Vladimir Luxuria: http://www.msnbc.msn.com/id/11516762


- geplaatst op 12 apr 2006 -

gezocht praatgroepen.

wendy

Hallo
Wie van jullie weet of er een praat groep is in het noorden met betrekking tot( het dragen van vrouwen kleding,zowel dwangmatig als vrijwillig ),zit namelijk zelf met het "probleem"en wilde eigenlijk wel eens weten of er meer mensen,zowel vrouwen als mannen zijn die er ook mee zitten,zoek dus een praat groep binnen het GGZ gebeuren of Humanitas.
Geen clubs of iets dergelijks.
Hopelijk hoor ik van jullie.
 
Met vr.gr.Wendy.


- geplaatst op 9 apr 2006 -

Conferentie genderdysforie en werk 13 mei

Bjorn

Conferentie “Genderdysforie en Werk” in Roosendaal.

Op zaterdag 13 mei 2006 organiseert Humanitas “Mannengroep Roosendaal” in samenwerking met de Landelijke Werkgroep “Transseksualiteit en Genderdysforie” een conferentie rondom het thema “Genderdysforie en Werk”. Deze duurt van 14.00 uur tot 19.00 uur.
De conferentie wordt gehouden in het pand van Humanitas Roosendaal, Vughtstraat 18, 4701 NT te Roosendaal.

Aanleiding voor de conferentie is de uitkomst van een recent onderzoek naar eventuele problemen die genderdysfore mensen ervaren op werkvlak: velen blijken moeilijkheden te ervaren op de werkplek voor, tijdens en na de transitie.

Op het programma staan onder andere een forum met diverse gastsprekers die deskundig zijn op het gebied van genderdysforie, arbeidsrecht –en vraagstukken en reïntegratie, en een vragenronde.
Eén van de sprekers is Paul Vennix. Hij heeft voor de Nisso Rutgersgroep bovengenoemd onderzoek gedaan en hij zal tijdens de conferentie de eerste resultaten toelichten.
J. Trip zal spreken over de mogelijkheden voor transseksuelen om via het reïntegratietraject “Assepoester” weer in het arbeidsproces te komen.
Ook zal er een leestafel ingericht zijn met foldermateriaal van diverse instanties over genoemde onderwerpen.
Het volledige programma is vanaf 1 mei 2006 na te lezen op de website van de Landelijke werkgroep “Transseksualiteit en Genderdysforie”, te weten www.wgtrans.nl en op de website van Humanitas Roosendaal, zijnde www.humanitas.nl/afdeling/roosendaal

De conferentie is gratis
* toegankelijk voor vrouw-naar-man-transseksuelen, man-naar-vrouw-transseksuelen en transgenderisten.
Hapjes en drankjes zijn tegen bescheiden bedragen verkrijgbaar.
* Mensen zijn uiteraard vrij om een donatie te doen ten gunste van “Mannengroep Roosendaal” en de Landelijke Werkgroep “Transseksualiteit en Genderdysforie”.

Aanmelden voor deze conferentie kan bij dhr. B. Van Overveld of dhr. P. Oomen op telefoonnummer 06 – 22 37 87 71. Voor een routebeschrijving kunt u terecht op de website van Humanitas Roosendaal (zie boven), bij “bereikbaarheid”, of u kunt bellen naar bovenstaand telefoonnummer.

De conferentie wordt eenmalig georganiseerd, dus wilt u zich laten informeren over het onderwerp “Genderdysforie en Werk”, noteer dan 13 mei in uw agenda!

Graag tot ziens op 13 mei!


- geplaatst op 29 mrt 2006 -

Frederique

Ko

Ik wil graag in contact komen met Frederique die ik in januari tegenkwam bij Humanitas. Wie kan mij verder helpen?


- geplaatst op 25 mrt 2006 -

Kijktip: EO Jong over AOS

Miriam

Op 29 maart zal EO Jong aandacht besteden aan AOS - het Androgeen Ongevoeligheid Syndroom. Alice en Nienke vertellen in het televisieprogramma hoe zij met AOS omgaan. De opnames zijn inmiddels achter de rug en op de website van de EO is al een korte preview te bekijken. De rest wordt uitgezonden om 29 maart a.s. om 19.30 uur op Nederland 1.

In de Viva van deze week staat ook een artikel over AOS. Een jonge vrouw vertelt in het artikel hoe de geheimhouding rondom AOS haar leven heeft beinvloed.

Meer informatie over AOS: http://www.aisnederland.nl/


- geplaatst op 24 mrt 2006 -

Time: 0.6487
Mem: 2,59MB