prikbord

Plaats hier je eigen berichten.

Prikbord

Gender jumping in Berlin

Gender jumping support

Transsexuals, Gendernauts and Hermaphrodites Hit the Silver Screen

If you thought "Brokeback Mountain" was pushing the gender envelope, check out the films being shown at the Berlin International Film Festival this month. From transvestites to hermaphrodites, Berlin has it all.

Read more >>>
http://service.spiegel.de/cache/international/0,1518,401287,00.html


- geplaatst op 16 feb 2006 -

Transparty

Vijaya

Hallo Meiden en Jongens!!!

Op Zaterdag 4 maart a.s. organiseer ik Transparty In Rotterdam iedereen is van harte welkom vanaf 19.00 uur. aan de van Oldenvanbarneveltstr. 116  te Rotterdam Voor meer info kun je mailen naar : Vijayaclub@hotmail.com  Tot 4 maart!!


- geplaatst op 15 feb 2006 -

Harry F. Mik

harry.mik@home.nl

Christelijk omspringen met tippelaarsters in Groningen
Zie internetkrant  www.digidak.nl , daar kunt u tevens een reactie achterlaten.


- geplaatst op 8 feb 2006 -

Geslachtsloos II

Anne

En vanmorgen (wo. 8 febr. '06)  wijdt Remco Campert zijn column op de voorpagina van de Volkskrant aan de geslachtsloze mens uit Enschede.


- geplaatst op 8 feb 2006 -

Geslachtsloos

Jan

Vanmorgen gelezen in de Volkskrant en op www.rtvoost.nl:

Een inwoner van Enschede gaat in cassatie tegen de uitspraak dat de geslachtsaanduiding bij de burgerlijke stand niet doorgehaald hoeft te worden.

De Enschedeër staat als man ingeschreven, maar is het daar niet mee eens. Hij is als jongen geboren, heeft een geslachtsoperatie ondergaan en daarna nog één, omdat hij geslachtloos door het leven wil. Maar de gemeente Enschede zegt dat een geslachtsaanduiding in de registers van de burgerlijke stand noodzakelijk is. De rechtbank en het gerechtshof hebben de gemeente gelijk gegeven.


- geplaatst op 7 feb 2006 -

interview partners gezocht!

Mimi Monstroe

Besten!

mijn naam is Mimi Monstroe, sommigen van jullie kennen me misschien al van mijn tijd in Amsterdam twee jaar geleden.

Ik ben een studente Nederlandse taalwetenschap uit Berlijn en schrijf op dit moment aan mijn scriptie over "Transgender: een begrip en zijn culturele implicaties in Nederland".

Hiervoor zou ik ook graag gebruik maken van stukjes interview met mensen die zich met de term "transgender" kunnen identificeren of die een goede reden hebben om dit juist niet te doen.

Voor deze reden ben ik van 22. februari tot 28. februari in Amsterdam en zou heel blij zijn als mensen daar zin in hebben.

Ik verzeker jullie dat het geen freak-show achtig tentoonstelling gaat worden. Ik voel mezelf onderdeel van de queer- en tranny-"scene" in Berlijn, hoewel ik me niet als "Transgenderist" in de klassieke betekenis beschouw.

Dus, als er geinteresseerden zijn, graag zo vroeg als mogelijk contacteren onder: *jimmy*_boi*@web.de (zonder de *, alleen voor net-safety).

Van harte bedankt,

mimi


- geplaatst op 14 jan 2006 -

The Secret of the Butterfly

Sabina Arevalo

Intensive Make-up and hair/wig course 

Sabina Arevalo is a professional make-up artist/hair stylist with experience in T* make-up and she's offering an intensive make-up and hair/wig course especially designed for T* girls
In this course you will learn:
-how to shape you face into a more feminine shape
-how to use color to let your own beauty shine out
-about wigs and also how to clean, style and put them on securely
-to use make-up in such a way that you can create you own look depending on your face and the occasion
and much more..

This course is divided in 2 parts; The Creative Class: for those T* girls who has have some or no experience with make-up. And The Master Class: for those T* girls that can apply a good makeup and have practice already. 

Creative Class starting on 4th February
Master Class staring on 18th February
in Amsterdam
Places limited!

For bookings and more information contact:
Sabina Arevalo
E-mail: info.sabina@gmail.com 

To see Sabina’s work go to: www.funksoldiers.com/visagie/sabina
(don't contact Sabina through this website, please use the e-mail address mentioned before).


Opmerking: De cursus zal in principe in de Engelse taal gegeven worden en om die reden is ook deze advertentie in het Engels geplaatst. Sabina spreekt overigens wel de Nederlandse taal, maar niet vloeiend. Indien je zelf geen Engels spreekt is dit geen beletsel om de cursus bij haar te volgen.


- geplaatst op 11 jan 2006 -

Televisietip: vooroordelen bij transseksuele werkloze

Op dinsdag 10 januari is van 19.50 tot 20.15 uur het programma Club van 100 op televisie (Nederland 3).

In dit programma komen verschillende mensen aan het woord. Eén van hen is Ann van der Does, 54 jaar, transseksueel en op zoek naar een baan. Een uitzendbureau vond direct na inschrijving een passende baan voor haar. Ze hoefde alleen nog maar een CAD-certificaat te halen en dan zou ze zo op gesprek kunnen. En inderdaad ... Ann werd uitgenodigd voor kennismaking bij een bedrijf in gevelconstructies. Maar een dag voor haar gesprek werd ze gebeld door de directeur. Hij vertelde dat haar CV in orde was, maar dat hij haar, vanwege haar persoonlijke achtergrond niet deze leidinggevende functie kon geven. Ann was zo verbouwereerd dat ze geen woord wist uit te brengen. Nu wil ze graag toch een gesprek met de directeur, om de vooroordelen bij hem weg te halen. 

http://www.rvu.nl


- geplaatst op 10 jan 2006 -

Nieuw initiatief: Jongensdromen (B)

Eindelijk is het dan zover...

Op 6 januari 2006 geeft "Jongensdromen" zijn startschot! 

"Jongensdromen" is een nieuw Gents DIY-initiatief voor en door transjongens (FtM, transgender, genderqueers, whatever..). Deze nood werd gevoeld en wil een aanvulling zijn op de bestaande gemengde initiatieven.

We komen samen in een ongedwongen sfeer, zonder thema, zonder sprekers, maar met elkaar! Samen gezellig op stap, elkaar leren kennen, info uitwisselen, iets drinken en bijkletsen.. Iedereen welkom!

Jongensdromen biedt geen hulpverlening, hiervoor verwijzen wij door naar www.genderstichting.be. Jongensdromen biedt wel de mogelijkheid om andere mensen te ontmoeten en ongedwongen met gelijkgestemden in contact te treden.

Een eerste bijeenkomst vindt plaats in Gent op 6 januari 2006 om 20u.
We heffen het glas op het nieuwe jaar en op de geboorte van Jongensdromen!
In overleg met jullie zullen we bepalen hoe vaak en onder welke vorm we toekomstige bijeenkomsten organiseren.

Zin om te komen?
Meld je even aan bij jongensdromen@telenet.be voor meer info over plaats en datum.

Tot dan!

Groetjes,

Jongensdromen


- geplaatst op 28 dec 2005 -

Ineke Walravens te gast bij Club Bijoux

Club Bijoux

'De vrouw met de baard’. Ooit was ze een kermisattractie. Wie kent er één? En waarom fascineert zij ons zo? Want hebben we niet allemaal een vrouwelijke en een mannelijke kant?

Op vrijdag 3 februari is Ineke Walravens te gast bij Club Bijoux om haar roman Tussen personen’ te presenteren aan een bijzonder publiek. Club Bijoux is het T-café van het COC 's Hertogenbosch. Elke eerste vrijdag van de maand de uitgaansplek voor travestieten, transseksuelen, transgenders en hun liefhebbers. Ineke Walravens zal door gastvrouw Sheilla Bijoux kort geïnterviewd worden over de roman en over de lesbrieven die zij daarbij gemaakt heeft. Het COC is open vanaf 21.00 uur en het interview start rond 22.00 uur. COC, Vughterstraat 277.

Korte inhoud van de roman ‘Tussen personen’:

De buitenwereld weet niet beter dan dat Anne een vrouw is. Dat is de keuze die haar ouders vlak na haar geboorte voor haar hebben gemaakt. In werkelijkheid is Anne een tussenpersoon.

In het Brabantse dorp waar Anne haar leven lang al woont, staat het carnaval te beginnen als ze voor het eerst op zichzelf gaat wonen. Ze zit dan ook middenin de verhuisdozen als haar beste en enige vriend Eugene haar meesleept het feestgedruis in. Het is ook Eugene die haar overhaalt zich als man te verkleden. In de kleren van Eugene ontwaakt de mannelijke kant van Anne en doet ze haar eerste seksuele ervaring op. Tijdens het feest waar niets is wat het lijkt, ontdekt Anne wat haar pas verworven vrijheid haar te bieden heeft. Eugene volgt deze handelingen als een voyeur door het oog van zijn videocamera. Met voorbedachten rade?

http://www.boschroze.nl/


- geplaatst op 16 dec 2005 -

Time: 0.2413
Mem: 2,58MB