prikbord

Plaats hier je eigen berichten.

Prikbord

Crowdfunding Theater aanZ

redactie

Theater AanZ is op 14 december 2o15 gestart met een crowdfundingscampagne via Voordekunst. Met onder andere de opbrengsten van deze actie biedt Theater AanZ haar nieuwste voorstelling ID tegen een gereduceerd tarief aan bij scholen. Deze voorstelling gaat over gender, genderidentiteit en identiteitsontwikkeling, over jongens en meisjes en iedereen die daar tussenin zit. De voorstelling gaat 14 januari in première.

ID, over de vrijheid jezelf te durven zijn,  is een fragmentarische voorstelling met theater, dans, film, animatie, vier spelers en een VJ.  De vier spelers, allen ervaringsdeskundigen, nemen je mee in hun verhaal én in de zoektocht.

Via onder andere een crowdfundingscampagne via Voordekunst kan Theater AanZ bij de eerste 25 scholen de voorstelling ID tegen een gereduceerd tarief aanbieden (actie loopt tot 1 juni 2016). Met dit aanbod aan scholen wil Theater AanZ het makkelijker voor hen maken om ID in te zetten voor hun leerlingen. Met de crowdfundingscampagne hoopt Theater aanZ voor 15 januari een bedrag van € 5000,00 op te halen. De campagne loopt tot die dag. Voor bijdragen, ga naar voordekunst.

 


- geplaatst op 7 jan 2015 -

Op zoek naar TV studio?

J-wearfetish studio

Beste, Zoeken jullie een studio voor TV kleding, laarzen, hakken? Dan kunnen wij misschien een verrassing hier neerleggen.


- geplaatst op 6 jan 2015 -

Gasthuishoudens gezocht in Amsterdam

Bastiaan SIT Study Abroad

SIT Study Abroad zoekt gastgezinnen (kan ook 1 persoon zijn!) voor Amerikaanse studenten. Periode: 6 feb. - 16 mei 2015. Tegen maandelijkse vergoeding. Adres moet in Amsterdam zijn. Bij interesse mail of bel de homestay coordinator Bastiaan Franse 06-47199417, homestay.amsterdam@sit.edu. En zegt het voort! :)


- geplaatst op 25 nov 2014 -

Gezocht: genderdiverse mensen die zich geheel of gedeeltelijk naakt willen laten schilderen

Riet van der Lubbe

Oproep

Als beeldend kunstenaar richt ik mij al jaren op het thema 'lichaam en identiteit'. De identiteit van de mens intrigeert me, bijna 7 miljard mensen op de wereld waarvan er niet één dezelfde is. In een lichaam dat nog geen dag hetzelfde is. Vanuit deze fascinatie breng ik - in uitsneden van het lichaam - de identiteit van heel jonge kinderen en van pubers tot heel oude mensen (in de 90), van mensen met een verstandelijke handicap of uit verschillende culturen, in beeld. (Zie voor een indruk ook mijn website www.rietvanderlubbe.nl ).

De identiteit verbeeld ik in lichaamstaal. Gezichten komen in mijn werk niet voor. De gelaagdheid in het werk staat voor mijn onderzoek naar de persoon in het lichaam, door de huid heen. Mijn focus ligt niet op fysieke aspecten; zij maken onderdeel uit van de lichaamstaal.

Om mijn werk verder te verdiepen werk ben ik nu op zoek naar genderdiverse mensen die zich geheel of gedeeltelijk naakt willen laten schilderen. De leeftijd is niet van belang. Waarom genderdivers? Omdat hier een zoektocht plaatsvindt vanuit de diepgevoelde persoonlijke overtuiging te behoren tot een bepaald geslacht, man, vrouw, beide of geen van beide; om te kunnen leven in het gewenste geslacht/lichaam dat daarmee overeenkomt. Deze relatie tussen ‘lichaam en identiteit’ wil ik graag in beeld brengen.   

Wilt u zich hiervoor opgeven of wilt u nadere informatie? Dat kan via mijn email-adres: info@rietvanderlubbe.nl


- geplaatst op 26 sep 2014 -

Respondenten gezocht!

Regioplan

Ben je bicultureel en/of religieus homo, lesbienne, bi of transgender? Doe dan mee aan onze enquête! Regioplan en de Vrije Universiteit Amsterdam doen voor het ministerie van OCW onderzoek naar de hulpbehoefte van en hulpverlening aan deze doelgroep.

Er zijn twee enquêtes, namelijk een enquête voor homo´s, lesbiennes en bi´s, en een enquête voor transgenders of mensen met transgendergevoelens. Je kunt de enquêtes bereiken via de volgende link: www.regioplan.nl/webonderzoek. Alvast bedankt!

Als je wilt, kun je je – aan het eind van de vragenlijst – ook opgeven voor een interview. Indien je interesse hebt in een interview, kun je de onderzoekers ook meteen benaderen. Bel dan 020-5315373 of stuur een mailtje naar lars.heuts@regioplan.nl

-> De deadline voor het meedoen is inmiddels verstreken.


- geplaatst op 24 jul 2014 -

Themanummer 'Trans sexualities'

redactie

Journal of Homosexuality jrg. 61 (2014), nr. 5 is een themanummer genaamd 'Trans sexualities'. Kijk voor een inhoudsopgave op: http://www.tandfonline.com/toc/wjhm20/61/5#.U8BmHsKKDIW

Een paar artikelen zijn gratis te lezen.

 


- geplaatst op 12 jul 2014 -

Mevrouw

Chantal

Hoi allemaal, Ik heb nog een paar doosjes androcur/ cyproteronacetaat over, indien iemand belangstelling heeft dan gaarne contact opnemen: tm_aster@yahoo.com Een doosje a 30 st. kost 50 euro/ Vriendelijke groet, Chantal


- geplaatst op 18 jun 2014 -

Respondenten gezocht voor onderzoek

redactie

In het kader van de opleiding Toegepaste Psychologie aan de Hogeschool van Amsterdam hebben studenten de opdracht gekregen een onderzoek te doen naar de participatie van minderheidsgroepen in Amsterdam. Enkele van hen zijn geïnteresseerd in hoeverre mensen met genderdysforie problemen ervaren met betrekking tot participatie in de samenleving. De bedoeling is dat de respondenten een vragenlijst (evt. digitaal) invullen. De vragenlijst kan volledig anoniem worden ingevuld. Belangstelling? Mail naar info@continuum.nl

 


- geplaatst op 1 jun 2014 -

Boi, Song of a wanderer

Anne Marie Borsboom

26 & 27 juli tijdens GayPride TransPride de Film Boi in EYE EN het foto boek Boi gepresenteerd. Ga naar www.songofawanderer.com voor info over Boi. Nu kaarten op Kickstarter: https://www.kickstarter.com/projects/602866401/boi-song-of-a-wanderer-movie-photo-book-exhibition


- geplaatst op 1 mei 2014 -

GENEESKUNDE STUDENTEN ZOEKEN 5 TRANSGENDERS VOOR INTERVIEW

charlotte nikkels

Hallo! Wij zijn 5 geneeskunde studenten aan de VU in Amsterdam die op zoek zijn naar 5 transgenders die willen meewerken aan een kort interview (maximaal 45 minuten) voor ons Leeronderzoek naar 'shared decision making' en de ervaringen omtrend behandelkeuzes van transgenders. Dit moet al wel op korte termijn platasvinden, namelijk 2 of 3 april 2014. Het interview wordt alleen gebruikt voor studiedoeleinden en is anoniem. Mochten hier mensen graag aan willen meewerken, wij zijn u erg dankbaar! U kunt mij mailen of bellen: 0653380424. Met vriendelijke groet, Charlotte Nikkels


- geplaatst op 28 mrt 2014 -

Time: 0.2943
Mem: 2,57MB