prikbord

Plaats hier je eigen berichten.

Prikbord

KRO zoekt transgender jongeren voor nieuw tv-programma

KRO

Volgend jaar zendt de KRO een nieuw programma uit, waarin Yvon Jaspers gedurende een langere periode jongeren met genderdysforie volgt. Door deze jongeren een aantal maanden te volgen, hoopt het programma een beter inzicht te kunnen geven in hun leefwereld. Hoe kom je er achter dat je transgender bent? Hoe is het om transgender te zijn? Hoe reageert je omgeving op je coming out en hoe vul je je leven opnieuw in na je de geslachtsverandering? Yvon zoekt voor dit tv-programma jongeren die hun verhaal met haar willen delen. Hoe gaat het in zijn werk? Mocht je interesse hebben om je een aantal maanden te laten volgen door Yvon, of meer willen weten, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dit kan via de mail of telefonisch, wat jij het liefste wilt. Daarna praten we uitgebreid met je verder. Belangrijk om te weten is dat alles in overleg gaat. Mocht je uiteindelijk mee gaan werken dan komt ongeveer 1x per maand de filmploeg langs. Verder film je voornamelijk zelf met een cameraatje die je van ons te leen krijgt. Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen via transgender@skyhightv.nl of 06-41247342.


- geplaatst op 25 mei 2012 -

androgyne en relatie

robin

weer een relatie met een hetrovrouw waar ik echt veel mee heb gepraat over mijn andere"verpakking"vrouwelijke kledij en het bekeken worden. eerst ja het zal wel wennen maar 5 maanden later/ toch maar niet.


- geplaatst op 8 mei 2012 -

Dagboek van een transman

Cas

Vanaf december 2010 houd ik een weblog bij over mijn belevenissen en ontwikkelingen als transman. Alle verhalen die ik daar heb geschreven heb ik gebundeld, samen met stukken die ik niet eerder op internet heb gepubliceerd en brieven, kaarten en mails van en aan familieleden en vrienden. ‘Dagboek van een transman’ is een verhaal over mijn leven als transman. Vanaf het moment dat ik mensen over mijn gevoelens verteld heb tot nu. Nu sta ik op de wachtlijst voor mijn eerste operatie, het verwijderen van mijn borsten. Op mijn blog http://transmancas.wordpress.com zal ik de verdere ontwikkelingen bijouden en kun je ook de oudere verhalen nog lezen. Het boek is te bestellen op http://www.shopmybook.com/nl/Cas-van-Mieghem/Dagboek-van-een-transman


- geplaatst op 23 apr 2012 -

gezocht: transmannen en vrouwen die graag hun ervaring delen

Sabine

Voor mijn Doctoraal/Master scriptie aan de Universiteit van Amsterdam zoek ik in Nederland opgegroeide transmannen en transvrouwen die op volwassen leeftijd (vanaf 25 jaar) voor hun transitie hebben gekozen en nu ook leven in hun gewenste genderrol. Het is volkomen onbelangrijk of de transitie ook medisch en juridisch is afgerond/erkend. Graag documenteer ik jullie ervaringen zowel negatief als positief met het aannemen van de gewenste genderrol. De interviews vinden plaats in april/mei 2012 en duren ongeveer 1 tot 2 uur. De interviews worden opgenomen en getranscribeerd en zullen indien gewenstgeheel anoniem behandeld worden. Met vriendelijke groet, Sabine Bastiaans Sociale Wetenschappen Universiteit van Amsterdam sj.bastiaans@yahoo.com 0630391831


- geplaatst op 15 apr 2012 -

Transvriendelijke uitgaansplekken gezocht!

Jiro Ghianni

Jiro Ghianni is bezig met een gouden lijst van transvriendelijke uitgaansplekken, feesten, sex-clubs en winkels. Aanvullingen voor deze lijst kan je doorgeven via de website: http://transgold.wordpress.com/


- geplaatst op 19 mrt 2012 -

Transseksuele actrice gezocht

Judith Hulsbosch (Kemna Casting)

Voor een kleine rol in de internationale speelfilm &ME (geschreven en geregisseerd door Norbert ter Hall), waar wij momenteel voor aan het casten zijn, zijn wij op zoek naar een aantrekkelijke transseksuele actrice van 25-35 jaar.

Het is geen hoofdrol, maar gaat om een paar belangrijke scènes in de film. Ook mensen met weinig ervaring vragen we te reageren, met foto (maximaal 500kb) en cv, naar judith@kemnacasting.nl.


 


- geplaatst op 13 mrt 2012 -

Boek Genderkinderen herdrukt

Boekwinkel Savannah Bay

Het boek Genderkinderen, lang niet verkrijgbaar, is eindelijk herdrukt en weer leverbaar!.O.a. bij Savannah Bay dus te bestellen!


- geplaatst op 18 feb 2012 -

Onderzoek naar sociale context van kinderen met genderdysphorie

Melanie


Wie ben ik? Mijn naam is Melanie Hertogs en momenteel ben ik bezig met mijn afstudeeronderzoek voor de master sociale en culturele antropologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Wat is mijn onderzoek? Mijn onderzoek zal zich richten op de sociale context van kinderen met genderdysphorie, met in het bijzonder de ouders. Wat betekent het voor een kind, maar ook voor de naaste personen in het dagelijks leven, om de diagnose genderdysphorie te krijgen? Wat voor positieve/negatieve spanningen brengt deze situatie te weeg? Hoe ervaren, en gaan kinderen, ouders, en andere naasten om met deze spanningen?

Wat is de reden voor dit onderzoek?

Recentelijk wordt er steeds meer aandacht geschonken aan de medische behandeling van kinderen met genderdysphorie, en de vraag wel of niet op jonge leeftijd met de behandeling te beginnen. Zoals in vorige berichten ook benadrukt, ligt de focus in de meeste onderzoeken op de individu met een 'probleem' of 'afwijking'. Ik vind dat dit anders moet! Daarom richt ik in dit onderzoek vooral de aandacht op de sociale omgeving van het kind, met in het bijzonder de ouders, omdat zij vaak degene zijn die de moeilijke beslissingen met betrekking tot het kind moeten nemen. 

Waarom meedoen aan dit onderzoek?

Het vertellen van uw verhaal kan zeer verhelderend werken, maar kan ook anderen helpen meer inzicht in hun situatie te verkrijgen. Bovendien zou een onderzoek als deze kunnen bijdragen aan het maatschappelijk begrip voor transgenderisme. 

 Hoe kan ik meedoen aan dit onderzoek?

Voor dit onderzoek kom ik heel graag in contact met transgenders, ouders en andere personen (broers, zussen, ooms, tantes, opa's, oma's, vriendjes, klasgenoten, leraren, medici, etc. ) in het dagelijks leven van kinderen met genderdysphorie/transgenders. U kunt contact met mij opnemen via email: melanie.hertogs@gmail.com of telefoon: 06-10102717, waarna wij eventueel een afspraak zouden kunnen maken. De onderzoeksperiode loopt van januari tot en met maart, en zal vooral bestaan uit het afnemen van interviews, waarbij alle informatie natuurlijk anoniem blijft. 

Heel graag hoor ik snel van u.


- geplaatst op 9 jan 2012 -

LGBTQ Cafe in Manor Hotel Amsterdam

Yvo

LGBTQ Oosterparkbuurt organiseerd iedere laatste vrijdag van de maand een cafe voor lesbiennes, gays, biseksuelen, transgenders en queers Vrijdag 27 januari - 24 februari - 30 maart - 27 april - 25 mei - 29 juni 2012 21.00 t/m 0.1.00 uur Drankjes zijn betaalbaarEden Amsterdam Manor HotelLinnaeusstraat 89 Amsterdam

LGBTQ Oosterparkbuurt http://lgbtqoosterpark.blogspot.com


- geplaatst op 7 jan 2012 -

Student Researcher looking to interview Transwomen

Allison

My name is Allison Bischoff and I am studying abroad in Amsterdam for the semester. I am conducting a research project through the SIT program and I am looking to interview male-to-female transgender people who identify their gender as woman. I will be asking my interviewees questions about their gender identity, how they feel about "passing", when they pass and when they don't, as well as their thoughts on stereotypes of femininity and the pressures they feel to conform to a "norm" of femininity.

 

Interviews should not last longer than 2 hours and will most likely be around an hour or so, but interviews can last as long or as short as an interviewee would like them to. There is no survey or specific set of questions that need to be answered and the interviewee is part of the direction the interview goes in. Interviewees may remain anonymous, but I will need to record the interviews.

 

I am staying in Amsterdam and I can travel to the interviewees or meet them somewhere of their choosing. I would like to have all the interviews completed around the beginning of Decemeber.

 

 Thank you to anyone that can help!

 


- geplaatst op 14 nov 2011 -

Agenda

Prikbord

Time: 0.1628
Mem: 2,56MB