prikbord

Plaats hier je eigen berichten.

Prikbord

Onderzoek naar sociale context van kinderen met genderdysphorie

Melanie


Wie ben ik? Mijn naam is Melanie Hertogs en momenteel ben ik bezig met mijn afstudeeronderzoek voor de master sociale en culturele antropologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Wat is mijn onderzoek? Mijn onderzoek zal zich richten op de sociale context van kinderen met genderdysphorie, met in het bijzonder de ouders. Wat betekent het voor een kind, maar ook voor de naaste personen in het dagelijks leven, om de diagnose genderdysphorie te krijgen? Wat voor positieve/negatieve spanningen brengt deze situatie te weeg? Hoe ervaren, en gaan kinderen, ouders, en andere naasten om met deze spanningen?

Wat is de reden voor dit onderzoek?

Recentelijk wordt er steeds meer aandacht geschonken aan de medische behandeling van kinderen met genderdysphorie, en de vraag wel of niet op jonge leeftijd met de behandeling te beginnen. Zoals in vorige berichten ook benadrukt, ligt de focus in de meeste onderzoeken op de individu met een 'probleem' of 'afwijking'. Ik vind dat dit anders moet! Daarom richt ik in dit onderzoek vooral de aandacht op de sociale omgeving van het kind, met in het bijzonder de ouders, omdat zij vaak degene zijn die de moeilijke beslissingen met betrekking tot het kind moeten nemen. 

Waarom meedoen aan dit onderzoek?

Het vertellen van uw verhaal kan zeer verhelderend werken, maar kan ook anderen helpen meer inzicht in hun situatie te verkrijgen. Bovendien zou een onderzoek als deze kunnen bijdragen aan het maatschappelijk begrip voor transgenderisme. 

 Hoe kan ik meedoen aan dit onderzoek?

Voor dit onderzoek kom ik heel graag in contact met transgenders, ouders en andere personen (broers, zussen, ooms, tantes, opa's, oma's, vriendjes, klasgenoten, leraren, medici, etc. ) in het dagelijks leven van kinderen met genderdysphorie/transgenders. U kunt contact met mij opnemen via email: melanie.hertogs@gmail.com of telefoon: 06-10102717, waarna wij eventueel een afspraak zouden kunnen maken. De onderzoeksperiode loopt van januari tot en met maart, en zal vooral bestaan uit het afnemen van interviews, waarbij alle informatie natuurlijk anoniem blijft. 

Heel graag hoor ik snel van u.


- geplaatst op 9 jan 2012 -

LGBTQ Cafe in Manor Hotel Amsterdam

Yvo

LGBTQ Oosterparkbuurt organiseerd iedere laatste vrijdag van de maand een cafe voor lesbiennes, gays, biseksuelen, transgenders en queers Vrijdag 27 januari - 24 februari - 30 maart - 27 april - 25 mei - 29 juni 2012 21.00 t/m 0.1.00 uur Drankjes zijn betaalbaarEden Amsterdam Manor HotelLinnaeusstraat 89 Amsterdam

LGBTQ Oosterparkbuurt http://lgbtqoosterpark.blogspot.com


- geplaatst op 7 jan 2012 -

Student Researcher looking to interview Transwomen

Allison

My name is Allison Bischoff and I am studying abroad in Amsterdam for the semester. I am conducting a research project through the SIT program and I am looking to interview male-to-female transgender people who identify their gender as woman. I will be asking my interviewees questions about their gender identity, how they feel about "passing", when they pass and when they don't, as well as their thoughts on stereotypes of femininity and the pressures they feel to conform to a "norm" of femininity.

 

Interviews should not last longer than 2 hours and will most likely be around an hour or so, but interviews can last as long or as short as an interviewee would like them to. There is no survey or specific set of questions that need to be answered and the interviewee is part of the direction the interview goes in. Interviewees may remain anonymous, but I will need to record the interviews.

 

I am staying in Amsterdam and I can travel to the interviewees or meet them somewhere of their choosing. I would like to have all the interviews completed around the beginning of Decemeber.

 

 Thank you to anyone that can help!

 


- geplaatst op 14 nov 2011 -

LGBTQ Borrel Oosterparkbuurt Amsterdam

Yvo

1ste LGBTQ Borrel Oosterparkbuurt AmsterdamLets make it a LGBTQ Safe ZoneBorrel voor lesbiennes, gays, biseksuelen, transgenders en queers die in de Oosterparkbuurt wonen en werkenIedereen is van harte welkom - Drankjes voor eigen rekeningNodig je buurtgenoten, vrienden, familie en LGBTQ achterban uit.

Eden Amsterdam Manor Hotel

Vrijdag 28 Oktober 2011 - 20:00 uur

Linnaeusstraat 89

Amsterdam

LGBTQ Oosterparkbuurt

LGBTQ Borrel Oosterparkbuurt Amsterdam

http://lgbtqoosterpark.blogspot.com/- geplaatst op 19 okt 2011 -

Deelnemers gezocht voor internationaal fotoproject

LW

Fotograaf uit de US zoekt deelenemers voor het project 'A Series of Questions', dat gaat over vragen die gesteld worden aan transgender, genderqueer, gender-variant, en/of gender non-conforming mensen. Kijk hier om een indruk te krijgen van de foto's: http://lweingarten.com/

De fotograaf is begin september in Nederland.


- geplaatst op 26 jul 2011 -

Gezocht: transgender uit A'dam (Oost) voor foto expo

Lisa

Voor de Gay Pride Oost zijn we hard bezig een mooie foto expositie te creeren, waarin Amsterdamse bewoners aangeven hoe de leefbaarheid in de stad momenteel ervaren wordt. De deelnemers worden mooi, trots en krachtig geportretteerd.
 
We zoeken voor deze expositie 5 LHBT-bewoners die zich willen laten portretteren door Daan Stringer (zelf lesbisch en wonende in Oost). Om de diversiteit van de doelgroep te behouden gaan we 2 lesbi's, 2 homo's en 1 transgender fotograveren.
 
We hebben echter nog geen transgender in Amsterdam gevonden die het leuk zou vinden hieraan mee te doen. 
 
De fotoshoots worden tussen nu en 2 weken ingepland dus er zit aardig haast achter.
 
Voor aanmeldingen of meer informatie: mail lisaluijten@progay.nl

 


- geplaatst op 21 jun 2011 -

Twitter voor Transgenders , Transsexuelen en Crossdressers

Trannytweets

De meesten van jullie kennen inmiddels Twitter en Facebook wel , maar wist je dat er ook een 'transgender twitter /facebook-kloon' bestaat onder de naam Trannytweets?

Trannytweets  is een engelstalige site waar je gewoon in je eigen taal kunt 'twitteren'. Je kunt van alles delen, van foto's, tot youtubevideo's, links, lokaties, nieuwsartikelen of je laat gewoon weten hoe je je vandaag voelt en wat je op dit moment aan het doen, lezen of bekijken bent.

Trannytweets is er voor elke transgender en iedereen die hen een warm hart toedraagt. De site heeft nog niet erg veel leden, daar wordt aan gewerkt, kom in ieder geval maar vast lid worden!

 http://trannytweets.shoutem.com


- geplaatst op 25 feb 2011 -

oud-transwg gangers

Lynne

Op zoek naar mensen die tussen 2000 en 2004 naar de trans werkgroep van Humanitas in A'dam kwamen.  Clair, Ronny, Saskia, Patricia, Linda, Kendra, Wen, Wouter, ...

 Vraag me af hoe het met jullie gaat na die paar jaren. En moet denken aan wat Robby mij in 2001 gezegt heeft op die barbeque die door een groepje van de meiden georganiseerd was (al kan ik de plek niet meer herinneren).

 De belgische


- geplaatst op 9 feb 2011 -

TranScreen Filmfestival komt eraan!

TranScreen

www.TranScreen.nl - Op 1 juni 2011 gaat het nieuwe transgender filmfestival TranScreen van start. Dit vijfdaagse evenement toont een breed scala aan transgender en genderqueer films die al je aannames over mannelijkheid en vrouwelijkheid ondersteboven gooien. TranScreen is de opvolger van het Nederlands Transgender Filmfestival (NTGF) dat sinds 2001 elke twee jaar werd gehouden in De Balie in Amsterdam.

TranScreen brengt kwalitatieve en uitdagende filmproducties van over de hele wereld met één gemeenschappelijk thema: genderdiversiteit. Het filmprogramma biedt een spannende balans tussen grote publiekstrekkers en informatieve, actuele, experimentele en kritische politieke producties. Daarnaast zijn er lezingen en is er kunst te zien van (o.a.) transgender kunstenaars.

Het filmfestival wordt georganiseerd door Stichting TransMotion, met steun van het Trutfonds en De Balie. Wil je er meer over lezen of je bijdrage leveren aan dit mooie initiatief? Kijk dan op www.TranScreen.nl


- geplaatst op 8 feb 2011 -

Laatste Noodles-café

Jiro Ghianni

In februari, op 20-2-2011 houden wij het laatste Noodles-cafe. De reden is dat de mensen in de kerngroep van genderqueer collectief De Noodles het na (bijna) 10 jaar rustiger aan gaan doen omdat ze het te druk hebben met hun transgender activiteiten op andere plekken (zoals TNN, Transvisie en TranScreen). En het gaat eigenlijk best goed met transgenderactivisme in Nederland. Dan MOET het mogelijk zijn dat andere individuen ons stokje overnemen!

Het gat dat wij achterlaten kan per direct en geheel gratis opgevuld worden door wie maar wil! Heel open source... Want het queercafe moet blijven bestaan en ook onze radio zendtijd is beschikbaar. Daarover kunnen we de komende maand discussieren op de QueerNL lijst, dus doe mee en neem ons over:

http://groups.yahoo.com/group/queernl

Het allerlaatste Noodlescafe in februari noemen we dan ook het "Noodles Transitie-café" omdat wij als kernleden het daarna niet meer vanuit onze naam coördineren en het correcter is als de mensen die het overnemen dan een nieuwe naam kunnen gaan gebruiken. Volg ook de info op onze site erover:

 http://bit.ly/noodood


- geplaatst op 17 jan 2011 -

Time: 0.2923
Mem: 2,59MB